Pri kupovini mesa morate biti naručito oprezni.

Ono što se često desi prilikom kupovine mesa jeste da lepa crvena boja može da vas zavara.

Naravno, prvo što treba jeste da proverimo datum i rok.

Ako je mesto svetlocrvene boje onda ne mora značiti da je meso sveže, niti ako je tamnije da je pokvareno. U ovom slučaju morate se uzdati u miris.

Miris je jako dobar pokazatelj o stanju mesa, ako ste osjtili malu neprijatnost kada pomirišete meso to znači da nije u redu.

Pažnju obratiti i na površinu mesa, ako je meso sluzavo onda znači da su bakterije već na površini i da su aktivne.

Ako kupujete upakovano meso onda obratite pažnju na sledeće:

- Obavezno pogledajte rok proizvodnje i ne kupujte meso kojem uskoro istiće rok.

- Proverite da ima tečnosti ispod mesa, jer ako je meso dugo stojamo onda će se tečnost pojaviti ispod.

- Ako ne vidite tečnost onda lagano pritisnite meso i ako ima tečnosti pojaviće se sa strane.