Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mama koja je uspela da odgovori na A ŠTO pitanje (a da ne dobije novo 'a što?') - otkrila svoj 'zlata vredan' trik

Mama koja je uspela da prekine lanac 'a što?' pitanja, otkrila je svim roditeljima svoj dragoceni trik.

  Izvor: Foto: Profimedia

Umorna od odgovaranja na pitanje "zašto?", jedna mama je pronašla odlično rešenje. Naime, njena trogodišnja ćerka je, baš kao i svako drugo dete u tom periodui, prilično radoznala. Od kako otvori oči počne da ispituje: zašto pada kiša, zašto mora u vrtić ili zašto mora da ruča.

Često na dečija pitanja i ne znamo ili nemamo konkretan odgovor, a posle nekog vremena počnemo da gubimo strpljenje, baš kao i ova mama, koja se setila fenomenalnog trika koji je podelila sa korisnicima društvene mreže Reddit.

Povezane vesti

"Scenario je uvek isti. U tom trenutku samo želite da im kažete da ućute i nastave dalje, ali ne možete. Grizete se u sebi i ne znate šta više da odgovorite. Ponekad sam se osećala kao talac pitanja vlastitog deteta. Ponekad prestanu jer se i sami umore, ali napravila sam veliku promenu kojom rešavam takve razgovore", napisala je i dala primer.

"A što?" - pita dete.

"Šta 'a što'?" - ja odgovaram.

"Zašto moram da obujem cipele?" - kaže dete.

"Šta ti misliš, što?" - ja pitam.

Ova mama je shvatila da tako podstiče ćerku na razmišljanje, budi njenu maštovitost i kreativnosti, a umesto da gubi živce, ponekad se dobro nasmeje odgovorima koje čuje.

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica