Majčino mleko je najbolja hrana koju žena može da obezbedi svojoj bebi, međutim dojenje nekada jednostavno nije moguće i mame ne bi trebalo previše da brinu zbog toga. Najvažnije je da je beba srećna, zdrava i sita - bez obzira da li pije mamino ili adaptirano mleko.

Maja Vorderštras ostala je drugi put trudna samo dva meseca nakon što je na svet donela svoju prvu ćerkicu, a na svom Instagram profilu nedavno je objavila fotografiju koja je vrlo brzo počela da se širi Internetom.

Naime, ona se fotografisala držeći ćerkice u naručju, a ono što je zapravo interesantno na fotografiji jeste to da na njoj Maja jednu ćerkicu doji, dok istovremeno drugu hrani adaptiranim mlekom.

A post shared by M A Y A (@mayavorderstrasse) on Sep 23, 2017 at 3:44pm PDT

“Sada ću vam ispričati nešto o svom iskustvu. Oduvek sam sanjala da ću dojiti svoju decu dokle god budem mogla. Toliko toga divnog sam videla i čula o dojenju, o tome kako stvara neraskidivu vezu između majke i bebe. Svoju prvu ćerku dojila sam prvih šest meseci i uživala sam u tome. To su bili naši zajednički trenuci i niko nije mogao to da mi uskrati. Ponovo sam zatrudnela kada je imala samo dva meseca i do njenog šestog meseca potpuno sam ostala bez mleka. Osetila sam kako mi se srce cepa i kako me izjeda krivica. Prešle smo na flašicu, a ja sam imala osećaj da će sa nestankom mog mleka nestati i ta divna veza koju smo imale dok sam je dojila. A onda sam shvatila - ništa se nije promenilo! To je i dalje bilo samo naše vreme, i dalje me je čupala za kosu i smeškala mi se gledajući me pravo u oči. Bila je srećna. Nahranjena. Voljena. Sada dojim mlađu ćerku, ali sam sigurna da će, šta god da se desi, ona biti u redu. Ponekad mislim da će mi srce eksplodirati od sreće kada vidim kako rastu, kako se razvijaju i smeju dok ih hranim. Ne znam kakvo je vaše iskustvo sa dojenjem, ali mogu vam reći da, bez obzira koji je vaš izbor ili okolnost, nikada ne treba da osećate krivicu. Nikada. Samo ih volite i budite najbolji što možete. Vi ste sjajni, bez obzira na sve. Bez obzira kako hranite svoju bebu, majčinstvo je samo po sebi dovoljno teško i trebalo bi da podržavamo jedna drugu.”

Pročitajte i...