Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad se SVEKRVA umeša: Fenomenalan odgovor jednog tate na pitanje 'Zar ti ne smeta što vam kuća nije čistija?' (FOTO)

Pročitajte dirljivu priču tate troje mališana koja nas podseća na to da u životu postoje puno važnije stvari od čiste kuće.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Kada je Klinta Edvardsa, supruga i oca troje dece koji vodi blog "No Idea What I'm Doing: A Daddy Blog", njegova mama upitala "Zar ti ne smeta što Mel ne održava kuću čišćom?", najpre nije znao šta bi odgovorio. Znao je da pitanje nije napad na njegovu ženu, već iskrena radoznalost njegove mame.

Prenosimo vam u celosti Klintov post zaključen s dirljivom porukom koju treba da čuje svaki par i koja nas podseća na to da u životu postoje puno važnije stvari od čiste kuće.

"Pre nekoliko nedeljaa čavrljao sam s mamom preko telefona i u jednom trenutku me pitala 'Zar ti ne smeta što Mel ne održava kuću čišćom?' Bila je subota. Stavljao sam sudove u mašinu. Iskreno nisam znao šta bih rekao. Moja mama nije to rekla na negativan način ili slično. Više je to rekla iz znatiželje. 

Očito je bila primetila da naš dom nije jako uredan. Nije da je čišćenje samo Melin posao. Naš brak vidim kao partnerstvo, i čišćenje je moja odgovornost isto koliko i njena. Priznaću, ipak, često nam je dom zatrpan dečjim stvarima, posuđem u sudoperi, napola završenim umetničkim radovima na pultovima. Priznaću i da naš dom nije čist poput doma moje majke, ali to mi ne smeta. Zapravo uopšte ne razmišljam o tome. 

Povezane vesti

Nisam znao šta bih odgovorio svojoj majci pa sam se zbunio. Nikad ne znam šta reći u takvim trenucima. Ali kada razmišljam malo unazad, mislim da je način na koji moja majka doživljava našu kuću zapravo refleksija vremena u kojem je odrasla. 

A few weeks ago I was chatting with my mother over the phone when she said, "Doesn't it bother you that Mel won't keep a...

Posted by No Idea What I'm Doing: A Daddy Blog on Sunday, 20 August 2017

Ona pripada 'baby boom' generaciji. Svog oca nisam baš dobro poznavao, ali sećam se da mi je dao savet kako da izaberem ženu: 'Idi kod nje kući nenajavljeno. Vidi kako tamo izgleda. O ženi možeš puno toga da saznaš iz toga koliko čisti kuću.' Mislim da zabrinutost moje majke oko čiste kuće ima puno veze s očekivanjima kakva su postojala u njenoj mladosti. 

Povezane vesti

Ali stvar je u tome da ja, za razliku od mog oca, nisam zapravo razmišljao o čistoj kući kada sam se oženio. Razmišljao sam o tome koliko volim da čujem šta moja supruga ima da kaže. Razmišljao sam o tome kako se zbog nje osećam. Razmišljao sam o tome kako se moja supruga puno smeje. Sviđalo mi se to. Razmišljao sam o tome koliko je draga i pažljiva i kako mi se čini kao osoba koju bih želeo za majku svoje dece. 

Nakon što sam se nekoliko trenutaka borio da pronađem prave reči, napokon sam rekao:

'U ovaj brak nisam ušao zbog čiste kuće. Ušao sam u njega jer mi se ona činila kao neko s kim bih mogao da provedem život.'

Povezane vesti

Tišina.

Stavio sam sudove u mašinu. Nakon nekog vremena mama mi je rekla 'Pa... verovatno je to važnije od čiste kuće.'

'Da', rekao sam, 'i ja tako mislim.'

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica