Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Život je strašan, ali i predivan: Slavna glumica napisala ćerki dirljivo pismo koje bi svaka devojčica trebalo da pročita (FOTO)

Holivudska glumica, koja je dva puta bila nominovana za Oskara, uputila je svojoj 12-godišnjoj ćerki otvoreno pismo u kojem je opisala sve svoje želje i snove, ali i brige i strahove s kojima se susreće kao majka.

  Izvor: Foto: Reuter/Danny Moloshok

Na društvenim mrežama nedavno je počelo da se šeruje pismo slavne glumice Laure Dern koje je ova poznata mama napisala svojoj 12-godišnjoj ćerki Džeji, a kako bi joj ukazala na stvari na koje mora da pazi u današnjem svetu.

Pismo koje je objavljeno u septembarskom broju InStyle magazina, prenosimo vam u celosti:

"Draga Džeja, u poslednje vreme mnogo sam razmišljala o tome šta danas znači biti žena. Snažna žena u svojoj koži koju niko ne pokušava da etiketira. I kao deo tog procesa, prisetila sam se vremena kada sam bila tvojih godina.

Sedamdesete su bile u kulturološkom smislu novo vreme. Za razliku od žena u generaciji moje bake, kojima je govoreno da mogu da odaberui tek nekoliko životnih puteva, moja majka i njene prijateljice bile su deo revolucije u kojoj su jasno izrazile da nisu zadovoljne ograničenjima – one su želele sve. 

Povezane vesti

Iako je društvo to počinjalo da prihvata, pretpostavljalo se da će oni koji sve isprobaju da dožive neuspeh.

Provela sam dobar deo života govoreći sebi: Ok, bićeš glumica, ali ćeš morati da se odrekneš svega drugog, pa verovatno nećeš imati uspešnu vezu. Ili, bićeš majka, pa ćeš morati da se odrekneš glume, ili udata sam, pa ću staviti karijeru na čekanje, biću dobra žena i podržavaću svog supruga. 

Ali tada sam shvatila da se ne smem ograničavati. 

Foto: Profimedia

Život je strašan, ali i predivan. Nikad nećeš sve učiniti kako treba. Slasno ćeš zabrljati, ali to je deo otkrivanja samog sebe. 

Postoji ogromna sila koja utiče na tvoju generaciju – zove se društvene mreže, i glumi ti majku u istoj meri kao i ja. Ta druga majka je jako uticajna i govori ti da je tvoja vrednost određena brojem ljudi koji te prate. Ona takođe određuje šta je lepo, i šta sve život čini zabavnim.

Ono što društvene mreže daju mladim devojkama poput tebe su dve priče – bela i crna. Na jednoj strani ekstrema sve je savršeno i svi su okruženi prijateljima. Drugi kraj spektra pretvara depresiju i usamljenost u nešto vrlo glamurozno.

Ali želim da znaš da se većina života odvija u sivim prostorima između blaženstva i teške tuge. 

Povezane vesti

Želim da imaš vere u sebe. Želim da možeš da razgovaraš s prijateljima o svojim i njihovim sivim zonama bez osuđivanja. Imaćeš uspehe i neuspehe u istoj meri. Oba iskustva su vrlo važna. Oba iskustva te definišu kao osobu. 

Istina glasi da je sve selo na svoje mesto u trenutku kad sam se predala neredu života: moja čežnja za umetnošću, moje glumačke veštine, kao i sposobnost da budem prijateljica i majka. 

Moraš da pronađeš svoj put i ispišeš svoju priču bez toga da budeš prisiljena na pripovest za koju misliš da je najlakši put do uspeha, ili ono što će se svideti većini. Želim da živiš u prostoru koji je tvoj slasni nered. Priča mora doći od tebe. 

Voli te, mama"

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica