Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Praktični saveti: Kako da kupaći kostim traje što duže

Koliko će trajati vaš omiljeni kupaći kostim najviše zavisi od toga koliko ćete ga nositi i gde, ali i kako ga perete i sušite. Evo male pomoći...

 Izvor: Foto: Shutterstock

Pronaći savršen kupaći kostim nije lak zadatak, a kada nađete onaj s kojim ste zadovoljni poželjno je učiniti sve kako biste mu produžili rok trajanja.

Ne prebacujte mokri kupaći kostim preko štrika, ograda i drugih mesta izloženih direktnom suncu jer ovaj postupak razvlači tkaninu kupaćeg kostima i skraćuje mu rok trajanja.

Najbolji način da održite svoj kupaći kostim postojanim jeste da ga operite s nežnim deterdžentom, pa potom osušite na ravnoj površini. 

Šta vam je potrebno?

Nežan deterdžent ili dečji šampon i čist suvi peškir.

Povezane vesti

1. Nežno nasapunjajte kupaći kostim s deterdžentom ili dečjim šamponom pa vodom isperite sav hlor, znoj ili morsku vodu iz njega. 

2. Položite čist kupaći kostim na peškir na neku ravnu površinu i smotajte ga. Odmotajte peškir i ostavite kupaći kostim da se suši. 

3. Izbegavajte izlaganje kupaćeg kostima direktnim sunčevim zracima koji mogu oštetiti tkaninu, već ga stavite na neko mesto u hladovini. 

Motanje u peškiru upiće višak tečnosti iz kupaćeg kostima, a sušenje na ravnoj površini sprečiće rastezanje tkanine. Najbolje je pustiti da se kupaći kostim suši na ravnoj površini kako bi zadržao svoj oblik što je duže moguće.

Najnovije

Vesti

Porodica