Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drevna kineska umetnost čitanja lica otkriva osobine: Zemljana deca su ljubomorna, vodena nežna

Kinezi veruju da naše crte lica mogu ukazati na karakter od najranijeg uzrasta, a u obzir se uzimaju pet ključnih elemenata - uši, kosa, čelo, oči i brada. Proverite koliko su u pravu...

 Izvor: Foto: Shutterstock

Drevna kineska umetnost čitanja lica je sistem razvijen uz tradicionalnu kinesku medicinu, a smatra se da crte lica otkrivaju osobine. 

Tako možete biti voda, drvo, vatra, zemlja ili metal. 

Voda

• Velike uši, V oblik kose na sredini linije vlasišta, duguljasto ili zaobljeno čelo, blago natečen prostor ispod očiju, istaknuta brada, bujna ili talasasta, sjajna kosa.

Deca u ovom elementu su maštovita, mirna i nisu sklona svađi. Društveni su, ali zadržavaju svoje istinske emocije blizu srca. Emocionalno su inteligentna i perceptivna, ponekad i osetljiva. Čini se da često menjaju raspoloženje.

Povezane vesti

Drvo

Ravna kosa, bujne ili duge obrve, izbočena kost čela, pravogaoni oblik lica, telo je visoko i mršavo ili nisko i kompaktno.

• Ova deca su znatiželjna i na svaku rečenicu postavljaju pitanje. Stalno su u pokretu i treba puno energije kako bi se držao korak s njihovim avanturističkim i zabavnim duhom. Često ne prihvataju “ne” kao odgovor i testiraju granice. Život s njima nije dosadan!

Vatra

Svetlucave oči, kovrdžava kosa ili s crvenim odsjajem, rupice na licu, pegice, rumeni obrazi ili sjajni ten, mršave ruke i torzo.

• Puno energije, vatreno dete će vas zadržati zauzetima. Aktivno i razigrano, ako se dete ne usmerava pravilno, očekujte provokacije. Šaljivdžije su i prirodni izvođači, obožavaju druženje s prijateljima i porodicom, ali često su vrlo tvrdoglave i teške prirode. 

Povezane vesti

Zemlja

Velika usta, pune usnice, široki ili mesnati nos, okruglo lice, veći gornji kapci, žućkasta koža, okrugli stomak ili zdepasto telo.

• Ova deca su prizemljena i realna. Usredsređena su na igru i zadatke, a kasnije i domaće zadatke. Otvorena su i društvena, ali nikad najglasnija u društvu. Odani su i osećajni, ali mogu biti ljubomorni. Zamišljeni su, reflektivni i često zabrinuti. Izražen je strah od odvajanja. 

Metal

Veliki nos, istaknuti obrazi, visoke obrve, bled ten, brz metabolizam, vitkost, istaknuta struktura kostiju.

• Vole da budu zauzeti, da se igraju samostalno, ali i u grupi. Ne vole iznenađenja i preferiraju stabilnost i rutinu. Osetljivi su, ponekad tvrdoglavi i boje se nepoznatog.

Povezane vesti

Čelo i obrve

Zaobljeno čelo smatra se da imaju kreativni, emocionalni i intuitivni ljudi. Nakrivljeno čelo odaje ambicioznost, a ravno mislioce. Bujnih obrva su oni puni poverenja i logičkog pristupa, a tanke obrve imaju nepoverljivi.

Usne te odaju

Velike usne ili usta odaju majčinski, brižan, prijateljski tip. Tanke usne i mala usta imaju nepoverljivi. Oni s istaknutom donjom usnicom vole život i uživanje, dok su oni s istaknutom gornjom usnom osetljivi.

Velike - male oči

Široke oči imaju društveni, pričljivci, a male rezervisani ljudi. Velik nos odaje osetljive perfekcioniste, a mali odgovorne pragmatike. Jaku čeljust imaju ljudi takmičarske prirode, a usku oni fleksibilne prirode. 

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica