Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Idealan plan treninga mame Tatjane: Vežbajte ovako i za dve nedelje bićete kao novi!

Mama Tatjana Vehovac, autorka bloga Mooshema, duhovito, ali veoma istinito, predstavila je idealan trening za sve roditelje koji imaju probleme sa viškom kilograma.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Vaš idealan plan treninga za mršavljenje i kondiciju nije kod nekog fitness trenera, nego kod vašeg deteta. Pokušajte da imitirate svog dvogodišnjaka, i za dve nedelje ćete biti kao novi.

Plan treninga je kompleksan ali jednostavan, sastoji iz zagrevanja, vežbi snage, kardio treninga, HIIT treninga, fartleka i aktivnog oporavka.

Lagano zagrevanje (warm up)

Otrgnite se i otrčite pravo prema staklenom ormanu i tu se naglo zaustavite. Ako vas neko gleda, uradite to nekoliko puta, sve dok osoba koja vas gleda ne izgubi živce. Važno je da smejete, to troši dodatne kalorije.

Potom, pokušajte da se uvučete u veš-mašinu, ili rernu. Neće vam uspeti, ali je važna namera. Uđite glavom i probajte da ugurate i noge. Treba da zagrejete sve mišiće.

Povezane vesti

Vežbe snage

Uzmite neku igračku, po mogućnosti što težu. Tresnite je o pod iz sve snage. Onda siđite u niski čučanj, do poda, podignite je i ponovite. Ako imate komšije ispod, gledajte da uradite maksimalni broj serija s maksimalnim brojem ponavljanja. Ako se ova igračka ne raspadne, uzmite drugu, još težu. Smejte se i uživajte, zbog ekstra kalorija.

Bez pauze, počnite da se penjete na orman s knjigama. Stanite na svaku policu, popnite se dokle možete, pa siđite. Ponovite ovu vežbu sve dok se orman ne sruši.

Da biste što više kalorija potrošili, gledajte da ovu vežbu radite odmah posle ručka, između 15:00 i 17:00 časova.

Kardio trening

Skočite na dvosed, odatle na trosed, odatle na pod. Ponavljajte ovu vežbu do iznemoglosti.

Potom se bacite na pod, ustanite, smejte se, pa ponovo. Ponovite ovu vežbu sve dok se ne povredite.

Lezite na leđa i vozite bicikl. Noge dižite visoko gore i spuštajte ih naglo dole, možete i stopalima da udarate o pod. Ovo je dobra vežba za stomačne mišiće i komšije koje žive ispod vas.

Za dodatnu potrošnju kalorija, sve ovo radite blizu nekog stola, ili bilo kog predmeta koji ima oštre ivice i ćoškove. Ako u blizini ima neka kristalna vaza, potrošićete ekstra kalorije i vi i oni koji vas gledaju.

Povezane vesti

HIIT (High Intensity Interval Training)

Izađite napolje i trčite iz sve snage ulicom, kao da hoćete brzo da pređete prometnu raskrsnicu. Onda usporite na trenutak, taman da vas partner koji trči za vama stigne, pa se naglo okrenite i trčite u suprotnom pravcu, pazeći da vas partner ne stigne. Kada se dovoljno udaljite, usporite, da dozvolite partneru da vas stigne, izduvajte se za to vreme, pa onda naglo i brzo trčite ponovo prema raskrsnici. Ponovite ovo maksimalan broj puta.

  Foto: Shutterstock

Fartlek

Dok ste na ulici, odmah nakon prethodne vežbe, iznenada promenite pravac trčeći, i uletite u najbližu radnju. Trčite između polica, a onda usporite da se izduvate. Potom izletite napolje, krenite desno, ali potom naglo skrenite levo, prema drugoj prometnoj ulici. Na samom ivičnjaku kolovoza, naglo okrenite i trčite nazad, u sprintu. Ponovite ovo nekoliko puta, s obaveznim pretrčavanjem na crveno.

Ako naiđete na baricu, obavezno uskočite u nju, skačite što više možete nekoliko puta, onda istrčite iz nje, vratite se i pretrčite preko nje, i tako dok ne budete skroz mokri i prljavi. Potom se bacite na pod tamo gde ste se zatekli i malo vičite.

Aktivni oporavak i cool down

Vratite se u stan, pretrčite preko svih tepiha pre nego što se izujete. Sada možete da trčite slabijim intenzitetom, važnije od brzine je da obiđete sve tepihe i sve prostorije u kući.

Povezane vesti

Istezanje

Lezite na pod, dobro isteglite i noge i ruke i pokušajte da dohvatite ispod troseda ono parče napolitanke koje ste tek sad ugledali. Izvucite se dobro iz oba ramena, dohvatite napolitanku i pojedite je. Zaslužili ste.

Autor teksta: Tatjana Vehovac

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica