Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aleksandra Gudelj za Yumamu: Porodica na okupu je najveće bogatstvo (VIDEO)

Aleksandra i njeni mališani malo novogodišnje atmosfere iz svog doma prenose i na nas. O tome kako provode praznike, ali i o majčinstvu i načinu vaspitanja koje nas je neobično podsetilo i vratilo u vreme kada su se cenila čista ...

 Izvor: Foto: Promo

Jedna latinska poslovica kaže da 'vrlina majke prelazi na potomstvo'.

Nežna i vedra, naša voditeljka, mama Aleksandra Gudelj, svojim pozitivnim stavom i iskrenom željom da stvari učini boljim, sigurno je u svoje dečake već usadila seme vrline i posebnosti. 

Kako kaže, ona i njeni mališani mnogo se raduju praznicima, a malo atmosfere iz svog doma prenosi i na nas, i priča o tome kako provode zajedničko vreme, ali i o majčinstvu i načinu vaspitanja koje nas je neobično podsetilo i vratilo u vreme kada su se cenila čista dečačka srca kao u pesmama Mike Antića.

Povezane vesti

Da li vlada praznična euforija u Vašem domu?

Naravno :) Mi se mnogo radujemo praznicima, a posebno novogodišnjim, Božićnim, Uskršnjim... mnogo volimo da ukrašavamo naš dom. Danima smo kupovali ukrase i iz dana u dan dodavali nove detalje.

Kako deca reaguju, da li su uzbuđeni za vreme praznika? Na koji način učestvuju u pripremama?

Milijan i Damjan su anđeli koji jedva dočekaju da se nesto lepo dešava i da vlada praznična atmosfera. Mnogo su uzbuđeni, zajedno sa njima išli smo da kupimo jelku. Ove godine smo uzeli prelepu prirodnu jelku sa busenom, koju ćemo kad prođu praznici, zasaditi. Zajedno sa nama su kitili jelku, onda su ukrašavali njihovu sobicu. I mnogo se svi radujemo.

Kako ste vi u detinjstvu proslavljali praznike? 

Lepa secanja me vezuju za detinjstvo. Isto smo svake godine kupovali prirodne jelke, zajedno smo je kitili. Mnogo smo se radovali Deda Mrazu koji je dolazio da mom bratu i meni isporuči paketiće. Moja mama je volela da kod kuće budemo svi na okupu i da tako dočekamo Novu godinu. U dnevnoj sobi smo imali divan kamin, koji smo ložili i kako je nekada sneg znao da napada i po nekoliko desetina cm, nista nije bilo lepše od te romantične atmosfere.

Povezane vesti

Duboko ukorenjene u njoj, porodične vrednosti trudi se da prenese i na svoju decu. 

Trudim se da ih naučim svemu sto je mene moja majka naučila. I da im prenesem svaki detalj i momenat u kom mogu da uživaju. Da znaju da se raduju, da je porodica kada je na okupu najveće bogatstvo.

Pored čarobnih trenutaka u kojima želi da uživaju, Aleksandra na dečake prenosi i način vaspitanja svojih, ali i roditelja supruga Veljka. Ali tradicionalne vrednosti uspešno spaja sa modernim pogledima.

Osoba sam koja je mnogo čitala o bebama i deci, raznu literaturu. Prikupljala sam i upijala savete drugih majki. 

Author: Copyright: Software:Ver.1.02 Created: 2015:12:11 18:53:43
Foto: Story.rs

Kakva su njihova interesovanja, a koje su vam omiljene zajedničke aktivnosti?

Milijan, naš stariji sin, je pravi sportista, mnogo voli fudbal, plivanje, voli da roni.. Dok je Damjan još uvek u igri i to mu je ceo svet. Sad trenutno su aktuelne "Patrolne šape" i on bi satima mogao da se igra sa tim igračkama.

Zajedničke omiljene aktivnosti su nam šetnje, odlasci na Adu, Košutnjak, Kalemegdan, bioskopi, pozorišta... Mnogo smo im posvećeni i svaki dan se organizujemo da ih negde vodimo i da uživanju u njihovom odrastanju.

Povezane vesti

Na koji način Vas je majčinstvo promenilo?

Majčinstvo me nije mnogo promenilo. Samo što sada u životu postoje prioriteti, a to su definitivno Milijan i Damjan. Onda na red dolazimo Veljko i ja.

 Foto: Luka Šarac

Mame se svakodnevno nađu u bezbroj najrazličitijih situacija. Uglavom prelepih, ali i onih umornih i zahtevnih, ponekada i nekih koje nisu očekivale, ali i u takvim, neočekivanim momentima, uz pozitivan stav, Aleksandra kaže da se dobro snalazi.

Lako se navikavam na date situacije i kod mene je sve lako i sve se može. Pa me neke iznenadne situacije mnogo i ne remete.

Često majke male dece samo čekaju da sednu i odahnu... Međutim, Aleksanra kaže da to kod njih nije slučaj. Popodne se, posle školskih i radnih obaveza okupljaju kod kuće, a onda zajedno nastavljaju dalje. Koliko truda je potrebno da organizujete jedan dan?

Nije tu potreban neki veliki trud, to je više stvar organizacije. Sve se može kad se hoće i samo ništa ne treba komplikovati. Mi svašta nešto stignemo da uradimo, jedino što ja uvek kažem da mi u jednom danu fali još nekoliko sati...

Kad ispratimo decu u vrtić, Veljko i ja popijemo kaficu u krevetu i onda svako ide svojim poslom. Oko 3, pola 4 popodne se okupljamo kod kuće i onda nastavljamo dalje sa decom.

Povezane vesti

"Lako je tebi kad imaš brata, pa može da te štiti i brani, kad se u dvorištu igrate rata on uvek stoji na tvojoj strani." (Miroslav Antić, Lako je tebi). 

Imperativ joj je da u njenim momcima sačuva neiskvarene dečije duše, i očuva iskren bratski odnos.

Najvažnije mi je da se mnogo vole, da se drže zajedno. Damjan je mlađi i mnogo je bitno da ga Mili čuva i brani kada su u društvu. Da ih naučimo lepom ponašanju, kulturi. Da izrastu u prave momke, da budemo uvek ponosni na njih, a to posebno je to bitno u današnje vreme. 

Pogledajte njenu novogodišnju poruku čitateljkama Yumame. 

Aleksandra Gudelj: Novogodišnja poruka za čitateljke Yumame

Aleksandra Gudelj: Novogodišnja poruka za čitateljke Yumame Intervju sa ovom divnom, mladom i upešnom mamom dva dečaka, možete da pročitate na linku: https://goo.gl/5Yiwh3

Posted by YuMama on Friday, December 30, 2016

Najnovije

Vesti

Porodica