Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

7 činjenica o penisima koje mame dečaka moraju da znaju

Nije lako biti mama dečaka, ali je svakako uzbudljivo i zabavno učiti zajedno sa njima i o njima.

  Izvor: Foto: Shutterstock

"Nisam imala brata. Sa sestrama sam se igrala samo sa lutkama, plišanim igračkama i lažnim nakitom", počinje svoju priču mama Kejti Bingam Smit, koja je objavljena na sajtu Skeri momi (Scary mommy).

"Kada sam saznala da čekam prvog dečaka, bila sam veoma radoznala da saznam sve o odgajanju naslednika. A onda sam posle jedne princeze, dobila još jednog sina. 

Povezane vesti

Prvi sin nije imao ni mesec dana kada mi je bilo jasno da ne znam ništa o dečacima, posebno da ne znam ništa o pišama. I zato sada imam potrebu da podelim neke stvari sa mamama dečaka, koje bih volela da je meni neko rekao, kako ne bi, kao ja doživljavale panične napade i zvale svog pedijatra u pola noći.

1. Erekcije počinju veoma rano

Već sa oko dve nedelje. Možda može da vas šokira, ali to je normalno. Ako vam se to već desilo, znajte da nema razloga za brigu, sve je kako treba. To ne znači da će kada porastu biti disfunkcionalni jer su kao mali imali previše erekcija (ne pitajte kako znam).

Prosto, samo vole da popiške vas ili svoje oko baš onda kada im skinete pelenu.

2.  Ako se nešto omota oko piše, to može da boli

Pre nego što mogu da vam kažu da nešto nije u redu, bezbroj puta će vas srce zaboleti jer dete plače, a vi ne znate šta je u pitanju. Ako vaš slatki dečak hoda pognut, nervoznan ili pokazuje u predelu stomaka, proverite obavezno njegov penis. I to obavezno proverite pre nego što odjurite u hitnu pomoć jer mislite da ima upalu slepog creva. Postoji mogućnost da su se možda končić sa odeće ili dlaka obmotali oko njegove piše i da ga to veoma boli.

Povezane vesti

3. Piša može da nestane

Posebno ako imate buckastog mališana sa puno prevoja na koži.

Jednog jutra dok sam presvlačila svoje dete, na mestu gde treba da bude piša bio je samo mali krug. U panici sam nazvala pedijatra i rekla “Ne vidim penis svoga sina”. Pre nego što sam i završila rečenicu, čula sam ozbiljan glas sa druge strane koji govori da nežno pomerim prevoje oko piše i... Eto. Sve vreme je piša mog sina bila tu.

Embedded Comments: CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 90

Foto: Shutterstock

4. Dečaci mogu da budu tužni zato što je tatin veći

Ako se vaši momci ponekada tuširaju zajedno, u nekom trenutku vaš mališan će shvatiti da se tatina intimna regija razlikuje od njegove i zbog toga može veoma da se rastuži.

Na sreću, tata ima realnu situaciju i lako će mu biti da objasni da će piša vašeg sina porasti kada i on poraste, tako da nema brige.

Mada ipak budite spremne da vi budete te koje ćete da tešite dete dok plače, dok se vaš ponosni muž zagleda u ogledalu zbog "komplimenta".

Povezane vesti

5. Kada nauče da pričaju, penis postaje glavna tema

Ako ih žulja, rećiće vam. Ako im se zalepio za nogu, rećiće vam, ako su zabrinuti jer ide u jednu stranu, rećiće vam. Ako je znojav, i to će vam reći. Ako ih pecka posle bazena, naravno, i to će podeliti sa vama. Čak i ako se bilo koja od ovih stvari dešava na javnom mestu, ne brinite, rećiće vam.

6. Dečaci vole da mere

Dečaci sve vole da mere, pa i pišu. Tako da se obezbedite sa nekoliko krojačkih metara. Mnogo su sigurniji dok mere bilo šta, a posebno pišu.

7. Pitaće vas zbog čega su neki penisi drugačiji

Neki imaju kožicu, neki nemaju. Nikada nisam razmišlja o tome sve dok jedne večeri moj sin to pitanje nije postavio za stolom.

Povezane vesti

Počela sam sinu da pričam o obrezivanju (jer je moj muž naprasno morao u toalet), a za divno čudo, moje dete je ostalo veoma zainteresovano za temu. Zaista je želeo da zna zašto su piše drugačije. Rekao nam je i da je zadovoljan izgledom svoje piše, što je odlično, manje-više zbog samopouzdanja - meni je pao kamen sa srca jer ne znam šta bih radila da je izrazio želju da ima drugačiji penis.

Dakle, da rezimiramo. Ono što na kraju svaka majka dečaka mora da zna je da su penisi jedna od najvažnijih stvari na svetu."

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica