Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Emotivna priča latino zvezde raznežila ljude širom sveta: 5 najvažnijih životnih lekcija moje mame

Pevačica, glumica, majka i velika latino zvezda Talija, objavila je nedavno članak posvećen njenoj majci koja je umrla 2011. godine.

 Izvor: Foto: Profimedia


"Znamo jako dobro koliko mame znače u životu, koliko majčina mudrost ostaje u nama i koliko nam pomaže sada kada smo i same - mame. 

Moja majka je predivna, setim je se jako često, upravo je ona najzaslužnija za sva moja životna dostignuća. Reći ću vam i zašto.

Pročitajte i... 43 razloga zbog kojih ste najbolja mama na svetu – jedna jedina!

Mame su ratnice 

Nema toga što mama ne može, znam to, osetila sam to. Znam koliko je bilo teško odgajati ćerku bez oca koji je umro kada sam ja još bila mala, ali, iako nam je nedostajao, moja mama ratnica zauzela je stav i činila sve što je u njenoj moći da u nas usadi samopouzdanje. Ona nas je naučila da cenimo rad i da se sve može postići - samo treba biti dovoljno hrabar i dovoljno istrajan. 

Ali ono najvažnije što nam je govorila kroz život, je to da uvek moram verovati sebi i poslušala sam je. Kada god nam je bilo teško ona nas je svojim rečima dizala i nije dozvoljavala da posustanemo već da sledimo svoje snove i verujemo u njihovo ostvarenje. Bilo je trenutaka kada smo svi stali pred zid i ona nas je tada zasmejavala svojim optimizmom i motivisala da skupimo svoje stvari i jednostavno odemo tamo gde ćemo moći ostvariti svoje ciljeve. 

Ćerke više cene majke kada i same dobiju decu 

I to je toliko tačno. Možda zvuči kao kliše, ali kada postanete majka odjednom ste u stanju da razumete sve ono što vam je vaša mama govorila. Bezuslovna ljubav je jedna od stvari koje nisam baš razumela dok nisam i sama rodila, a to je ono što je moja mama meni oduvek pružala čak i u trenucima kada to nisam zaslužila.

Pročitajte i... 17 iskrenih saveta za mame devojčica

"Jednoga dana ćeš shvatiti" - te reči danas toliko često odzvanjaju u mojoj glavi jer sam shvatila da bez obzira šta vam vaša nestašna deca naprave, deca koja nisu svesna mnogo toga, bez obzira na sve, volećete ih najviše i to zaista bezuslovno. I hvala ti mama na tvom večnom strpljenju, sada razumem i često, zbog tebe, trudim se da budem još bolja majka svojoj deci. 

Svaki dan je Dan majki

Sećam se njene ljutnje da Dan majki zaista ne bi trebao da bude dan kada se slave majke. Majke bi trebale da se slave svaki dan, tokom cele godine i to ne cvećem i poklonima već poštovanjem i ljubavlju. Majke bi trebale biti one kojima će se deca posvetiti svaki dan, malim gestom, bilo kakvim, jer veza majke i deteta koliko god čvrsta bila ipak zahteva svakodnevnu negu i pažnju. Majke su samo jedne, a život je toliko kratak da ta neraskidiva veza majke i deteta treba da se oseti svaki dan, da majci ostane još lepša uspomena. Takvu vezu želim da osećam i sa svojom decom. 

Zaboravi na prošlost - da ne smeta sadašnjosti

Nijedno dete nije namerno zloćesto prema svojim mamama, ali jednostavno, svako je od nas prolazio razdoblja kada smo se osećali kao da nas niko ne razume, kada nismo nalazili prijatelje u osobama koji su na bile blizu, kada smo bili ljuti na ceo svet. U takvim situacijama mama je ta koja će podneti teret detetove ljutnje, čak i kada nije kriva, a najčešće i nije kriva.

Pročitajte i... Poznate mame o majčinstvu

Jer, setimo se koliko smo ponekad tražili od naših mama da nas razumeju i da nas istovremeno puste na miru. Kada smo očekivali da će rešiti naš problem, ali nismo želeli reći šta nas sve tačno muči. Da tako nešto priredimo bilo kome, teško da bi nam tako lako oprostili, ali mame... Mame će zaista učiniti sve da poprave stvar ako mogu ili da više nikada problem ne spominju. Mame su te koje prve opraštaju jer da ne opraštaju čvrsta veza postajala bi sve slabija, a sadašnjost i budućnost zatrovana starim ranama. Toliko je oslobađajuće otpustiti prošlost, zagrliti se i misliti samo na budućnost. 

Male stvari imaju najveću vrednost 

Onaj ko ovo još nije shvatio nikada nije imao mamu koja je toliko mnogo malih stvari učinila u životu. Te male stvari, te sitnice - smeh, vesele rutine, gledanje filmova, pravljenje frizura u kasne sate... To je ono što čini život i što veliča našu sreću. Moja mama bi uvek znala da kaže - sreća je u malim stvarima, i zato mame, setite se toga i setite se svoje mame. Učinite odmah sada, ako možete, nešto malo i značajno za nju, verujte, nijedna druga sitnica neće danas biti toliko velika kao taj znak ljubavi prema mami.  

Ako možete, jer ja više ne mogu. "

Author: Profimedia Description: Thalia, Ariadna Thalía Sodi Miranda – die mexikanische Schauspielerin und Pop-Saengerin im Interview zu ihrem Album Habitame Siempre in Madrid am 12.03.2013, Image: 278020791, License: Rights-managed, Restrictions: For editorial use only., Model Release: no, Credit line: Profimedia, AKG Software:Picasa

Izvor: Index.hr

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica