Pre godinu dana, Zajon Harvi, postao je prvo dete koje je imalo dva puta transplataciju ruke. Kada je imao samo dve godine, doktor je morao da uklonio ruku, jer je zbog opasne bolesti život dečaka bio ugrožen. Nakon terapija koje su trajale godinama, ovaj dečak sada konačno može da se smeje.

Pročitajte i... Dirljiva ispovest: Kako je biti majka bez majke

Kada su ga pitali kako se oseća, dečak je rekao da je srećan što ima novu ruku kako bi ponovo mogao lako da zagrli svoju majku, što je raznežilo javnost širom sveta.

Pored toga što je radostan zbog nove ruke, dečak je prvi bacio loptu na poznatoj bejzbol utakmici, što je bio njegov san. Nakon toga mogao je da zagrli članove svoje porodicce i da sa njima podeli tu radost.

Pročitajte i... Samohrana mama i sin

"Veoma sam uzbuđen, sada mogu da uradim sve o čemu sam sanjao", izjavio je dečak.

Porodica ovog dečaka je prošla kroz veoma teške trenutke, pogotovu kada su prošlog leta čekali kraj dečakove operacije koja je trajala 11 sati, a nakon toga dečak je prošao kroz težak oporavak.

Pročitajte i... Dirljivo pismo jednog bivšeg supruga: Danas se okončao naš brak...

Ovoj porodici bilo je teško da motivišu i oraspolože malog dečaka sa ovakvim problemom, ali uspeli su.

"Kada sam videla sina kako igra bejzbol srce mi je bilo puno", izjavila je dečakova majka.

Pročitajte i... Mamino dirljivo pismo mlađem detetu: Izvini zbog...

Srećna mama je dodala da se borila i štitila svog sina, kao i da je veoma ponosna na njega.

Takođe, velika podrška ovog dečaka je i njegov doktor. "Svi smo veoma ponosni na njega. Ono što smo želeli napokon se ostvarilo", izjavio je doktor.    


*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.