Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

9 neobičnih stvari koje možete pokloniti deci za uspomenu

Život čine sitnice, a tako je i sa uspomenama. Ostavite svojoj deci male i neobične stvari koje će vremenom za njih, ali i vaše naslednike, imati veliku vrednost...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Iako su prelepe, šanse da vaša deca koriste skupoceni set bakinih porculanskih šoljica gotovo su nikakve. Prenošene s kolena na koleno, šoljice će najverovatnije stajati u regalu i skupljati prašinu, s obzirom da je rukovanje njima vrlo rizično.

Međutim, uvek je lepo ostaviti deci nešto što znate da je pripadalo još vašoj baki, mami, vama i što će imati i vaši unuci, praunuci...

Evo samo nekoliko stvari koje možete ostaviti svojoj deci, a što će jednog dana imati veliku emotivnu vrednost za vaše naslednike:

Vaš prvi pasoš

Vaš pasoš prošaran pečatima najrazličitijih zemalja podsećaće vašu decu na to koliki ste avanturista bili i koliko ste umeli da uživate u životu, bar onoliko koliko su vam mogućnosti to dozvoljavale. 

Povezane vesti

Vaša uramljena fotografija sa venčanja

Fotografije danas sve više gube svoju draž. Foto-albume zamenili su prepuni folderi na kompjuterima, a retko ko se seti da neku fotografiju urami i stavi na posebno mesto u stanu. Iz tog razloga, vaša deca će biti presrećna ako im budete poklonili fotografiju sa vašeg venčanja koju ćete staviti u neki lep ram.

Nešto što je pripadalo ili pripada najstarijem članu vaše porodice

To može biti i najobičnija sitnica, ali svakako će vremenom u vašoj porodici steći veliku vrednost. Bilo bi poželjno da je to pripadalo nekome koga su vaša deca poznavala. 

Povezane vesti

Komad nakita koji za vas ima sentimentalnu vrednost

To može biti prsten koji ste dobili za 18. rođendan ili ručni sat koji su vam roditelji poklonili kada ste diplomirali. Takođe, to ne mora da bude skupoceni komad nakita, već nešto što je vama drago.

Račun na kome piše datum

Garantujemo da će se vaša deca smejati kad god pronađu račun. Da, cena mleka je zasita bila smešna, a o benzinu i da ne govorimo. To može biti najobičniji račun iz marketa, ali vodite računa da datum bude poseban, recimo dan kada su se vaša deca rodila, pošla u školu ili slično.

Prva zajednička fotografija sa detetom

Verovatno imate milion slika na kojima ste sa bebom, ali ona gde prvi put u naručju držite svoje dete je najlepša i najdragocenija.

Dostignuća iz njihovog detinjstva

Normalno je da čuvate sve trofeje, medalje i diplome koje su vaša deca osvojila (ili će tek osvojiti), ali neke od njihovih najranijih radova, kao što je recimo prvi crtež, svakako bi trebalo da sačuvate još dugo i poklonite ih svojim mališanima kada odrastu.

Povezane vesti

Nešto što je pripadalo vašem kućnom ljubimcu

Naši četvoronožni, dlakavi članovi porodice svakako zaslužuju da ih se zauvek sećamo. Sačuvajte deci ogrlicu vašeg psa ili njegovu omiljenu igračku.

Vaš omiljeni muzički CD

Verovatno i sami u svojoj muzičkoj kolekciji čuvate gramofonske ploče vaših roditelja, pa zato i vi svojoj deci narežite disk sa omiljenom muzikom, a on će na njihovoj muzičkoj listi verovatno uvek zauzimati posebno mesto. Osim toga, kada god čuju neku od pesama sa vašeg diska, setiće se vas.

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica