Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'Dragi, molim te, pomozi mi': Otvoreno pismo jedne preumorne mame

Mama blogerka Sleste Ivone napisala je otvoreno pismo sa namerom da skrene pažnju na problem sa kojim se mnoge mame suočavaju.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Ono što je njen muž uradio nakon 20-minutnog bezuspešog pokušaja da smiri bebu, ovu mamu je razbesnelo, te je sela i napisala mu jedno važno pismo.

"Dragi mužu,

Molim te, pomozi mi. Trebaš mi. Sinoć ti je bilo jako teško. Zamolila sam te da pričuvaš bebu da bih ja mogla da odem na spavanje malo ranije. Beba je plakala. Čula sam je iako sam bila na spratu. Stomak mi se vezao u čvor dok sam se pitala da li bi trebalo da siđem dole i oslobodim te ili da prosto zatvorim vrata kako bih se konačno malo naspavala. Izabrala sam ovu drugu opciju.

Dvadeset minuta kasnije, ulaziš u spavaću sobu sa bebom koja vrišti. Spuštaš je u kolevku i nežno je guraš ka mojoj strani kreveta, a taj gest znači da si završio sa bebom.

"Dear Husband, I. Need. More. Help. Last night was hard for you. I asked you to watch the baby so I could go to bed...

Posted by Breastfeeding Mama Talk on Saturday, March 17, 2018

Došlo mi je da vrisnem na tebe i posvađam se kao nikad do sad. Po ceo dan ja sam ta koja čuva dete. Ja sam ta koja se noću diže da nahrani bebu. Da li zaista ne možeš da odvojiš par sati jedne noći kako bih ja pokušala da odspavam? Zar zaista previše tražim?

Povezane vesti

Znam da smo i ti i ja odrasli u porodicama sa stereotipnim roditeljskim ulogama, gde majka odgaja dete, a od oca se ne očekuje da hrani dete, menja mu pelene i slične stvari. Naše majke bile su mašine. Kuvale su, prale, gajile decu i nisu očekivale pomoć od muževa.

Vidim kako i ti želiš baš takvu porodicu. Od mene se očekuje da kuvam, čistim, perem, odgajam decu i sve toNAKON što se vratim sa posla. Vidim da i moje prijateljice pokušavaju da to sve urade.

Pitam se često kako su naše majke sve mogle, a ja ne mogu. Možda su majke gurale dan za danom a danas potisnule svu tu patnju. A možda i ja nisam dovoljno dobra. Šta god da je, stoji činjenica da mi treba pomoć.

Deo mene kao žene oseća se kao promašaj jer tražim pomoć od muža u domaćim poslovima. Ali čovek sam, i umorna kao pas.

Ujutro mi treba da pričuvaš našeg dvogodišnjaka dok se ja bakćem sa bebom. Uveče mi treba sat vremena tišine. Vikendima i meni treba pauza, makar da odem do prodavnice sama ili prošetam po kraju. Treba mi nekad samo da pitaš da li mi treba pomoć.

Wow... All I can think to say is WOW. I am blown away by the response to my post "Dear Husband." These past few weeks...

Posted by Celeste Yvonne - The Ultimate Mom Challenge on Wednesday, March 28, 2018

I na kraju, treba mi da čujem da ceniš sve što radim. Hoću da primetiš da nam je kuća uredna a večera na stolu. Hoću da primetiš da na poslu ispumpavam mleko iako bi mi bilo lakše da pređem na formulu.

Znam da naši roditelji nisu tako radili, i volela bih da mogu sve sama. Ali ne mogu, čovek sam, nisam mašina. Ako nastavim ovim tempom, slomiću se. A kad se ja slomim, bićete povređeni i ti, i deca i cela naša zajednica.

Jer, da se razumemo, trebam i ja tebi".

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica