Porodično gledanje filmova savršen je način da provedete veče uživajući ušuškani sa svojim najbližima, ali ipak - odlazak u bioskop je posebno iskustvo.


Pogledajte i 10 najboljih crtanih filmova svih vremena

Predstavljamo vam šest filmova koji nas očekuju u 2016. godini, a koji bi mogli vrlo lako da postanu omiljeni crtaći vaših mališana.

Uživajte!

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama

PageBreak

Norm of the North (Meda sa Severa)

U 2016. godini na velika platna nam stiže Meda sa Severa (Norm of the North), brbljivi polarni medved. Normova najveća želja je da nema turista na Arktiku, ali kada graditelj zapreti gradnjom luksuznih apartmana u njegovom dvorištu, Norm čini ono što bi svaki normalan polarni medved učinio: odlazi u Njujork da  ga zaustavi. Uz četu leminga na svojoj strani, Norm se suočava sa Velikom Jabukom, velikim poslom i velikom krizom identiteta da bi spasio Arktik.

PageBreak

Kung Fu Panda 3

Najpoznatiji animirani panda, Po, vraća se na velike ekrane 2016. godine u najvećem i najsmešnijem filmu do sada. Novi trejler otkriva lik Poovog pravog oca, ali i nagoveštava kakve sve opasnosti prete malom seocetu koje naseljavaju pande.

Da li će miroljubive i smotane pande predvođene Poom uspeti da se suprotstave novomneprijatelju, otkrićemo od 17. marta 2016, do tad pogledajte trejler!

PageBreak

Zootopia

Jedan od najnovijih Diznijevih animiranih filmova u domaće bioskope stiže u martu.

Radnja crtaća odvija se u spomenutoj Zootopiji. U njemu žive svakakve životinje i životinjice, počevši od velikih slonova pa sve do najmanjih glodara. Ipak, grad je podeljen na klase, a predrasude stvorene na temelju različitih životinjskih vrsta stvar su svakodnevice. U tu klimu stiže optimistična policajka Džudi Hops, zečica koja želi da se dokaže svojim bitno većim i samim tim važnijim kolegama. Po cenu uspeha, preuzima slučaj nestale vidre i ulazi u partnerstvo s lukavim liscem Nikom Vajldom kako bi razrešila misteriju.

PageBreak

Finding Dory (U potrazi za Dori)

Čuveni film "U potrazi za Nemom" dobija svoj nastavak. Ako ste gledali prvi crtać, sećate se da je Dori plava ribica koja pomaže glavnom liku, koja praktično da i nema pamćenje. U nastavku, oni će morati da traže Dori, koja najpre "pliva u snu", a onda se iznenada nečega seti, što je za nju veoma nekarakteristično - seti se svoje porodice i kreće u potragu za njom.

Crtani film stiže 17. juna sledeće godine.

PageBreak

The Secret Life of Pets (Tajne avanture kućnih ljubimaca)

Kao peti zajednički dugometražni animirani film, Illumination Entertainment i Universal Pictures predstavljaju „Tajne avanture kućnih ljubimaca“, komediju o životima naših kućnih ljubimaca koje vode kad mi odemo na posao ili u školu svaki dan.

Ovaj simpatičan film u bioskope stiže 11. avgusta.

PageBreak

Moana

Novi korak u multikulturalnom pravcu kompanije Dizni je uvođenje nove princeze iz Polinezije.

Animirana komedija "Moana", koju režiraju Ron Klements i Džon Musker koji su radili ostvarenja poput "Mala sirena" i "Princeza i žabac", prati odlučnu tinejdžerku na misiji ispunjenja zadatka njenih predaka. Moana će biti u potrazi za bajkovitim ostrvom,  a tokom svog zadatka susretaće se sa raznim ogromnim morskim bićima, podzemnim svetovima i pradavnim folklorom.

Princezu Moanu ćemo moći da vidimo u bioskopima u novembru 2016. godine.