Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako mi je moj 11 godina mlađi brat promenio život

Mišljenje mnogih roditelja je da ne treba praviti veliku razliku u godinama između dece. Međutim, novinarka Mejsi Vilijams otkrila je da to ima velikih prednosti. Evo šta je ona do sada naučila od svog dvanaestogodišnjeg brata...

 Izvor: Foto: Profimedia

Kada smo bile male, moja mlađa sestra i ja bile smo miljenice u celoj porodici. Sem toga, prijatelji naših roditelja, baš kao i rodbina, nisu još uvek imali decu, tako da smo uživale u pažnji koja nam je bila stopostotno posvećivana. Možda zato ne čudi da smo bile poprilično iznenađene kad su nam roditelji saopštili da će nam se uskoro pridružiti još jedan član porodice. Ja sam imala deset godina. Najblaže rečeno, bile smo zbunjene vešću da će nam vrlo brzo jedna beba preokrenuti život naglavačke. I zaista je bilo tako - ta beba mi je promenila život zauvek.

Čim je došao na svet, Mak mi je potpuno ukrao srce. Iako sam skoro 11 godina starija, veza koja se stvorila između nas je nešto što mnogo ljudi ne doživi. Prošlo je 12 godina od njegovog rođenja, a ja neprestano učim nove stvari. 

Evo šta sam sve do sada naučila kao starija sestra:

Vrlo rano sam otkrila šta je to odgovornost.

Imati malo dete u svom životu i detinjstvu znači gledati kako vaši roditelji neprestano menjaju pelene, pune flašice sa mlekom i brišu povraćke. Vrlo često , roditelji su mi dozvoljavali da i sama obavljam te stvari, naravno uz njihov nadzor. Dakle, naučila sam da se brinem o jednom malom životu pre nego što sam i upisala srednju školu. Nepotrebno je i da napominjem - bila sam odlična dadilja.

Ne postoji ništa lepše nego da gledate kako dete odrasta.

Pamtim prvi put kada je Mek počeo da puzi, kada je prohodao, kao i kada je izgovorio moje ime. Sećam se kako smo svi u porodici bili uzbuđeni kada nam je vaspitačica rekla da od sve dece baš on najbrže čita. Nikada neću da zaboravim priče za laku noć koje sam mu čitala pred spavanje. Naročito nikada neću da zaboravim kada mi je prošle godine ispričao za svoju “devojku”. Gledam kako ovaj dečak odrasta u muškarca i potpuno je čudesno kada pomislim da sam “odgledala” i doživela ceo njegov život.

Uvek ste u trendu.

Većina mojih vršnjaka nema pojma šta je “Minecraft” (video igrica), ali zahvaljujući mom malom hakeru ja uglavnom znam sve što se tiče novih tehnologija. Iako radim takav posao da sam uvek u toku sa aktuelnostima, moj brat uvek sve sazna pre mene. Dobra stvar je da uopšte nema problem sa tim da mi kaže kako “nemam pojma o nečemu što je skroz kul”.

Vi ih učite važnim životnim lekcijama.

Od malih nogu, Mek je gledao mene i sestru u različitim životnim periodima. Pre svega, video nas je kako se suočavamo sa raznim izazovima, ali je bio tu i kada su nam srca bila slomljena. Ništa ga ne uznemiri više od zlobnog muškarca koji ne mari za ženska osećanja. Mi volimo da se šalimo da će Mek jednog dana biti najbolji suprug na svetu, ali zaista će i biti. Gledajući nas kako prolazimo kroz životne nevolje, on je naučio kako treba da postupa kad odraste.

Imate prijatelja za ceo život.

Uopšte se ne stidim da priznam da je moj najbolji prijatelj 11-godišnji dečak. Sada kada ne živim više sa porodicom, osetim neverovatnu krivicu kada prođe puno vremena, a da nisam videla brata i sestru. Kada smo nas troje zajedno, mogu slobodno da kažem da je to najbolje provedeno vreme ikad. Iako je između mene i Meka velika razlika u godinama, razumevanje i poverenje između nas je beskrajno. On zna da meni može da kaže apsolutno sve.

Najnovije

Vesti

Porodica