Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iskrena ispovest: Niko me nije upozorio da ću nakon porođaja mrzeti supruga

Mama Dženifer Legra otvoreno govori o stvarima koje su doživele mnoge žene nakon što su rodile bebu, ali koje o tome nerado govore...

 Izvor: Foto: Shutterstock

Nekoliko meseci nakon što smo dobili prvo dete, misao koja mi se vrtela kroz glavu, a koja je vezana za mog supruga bila je - Da li sam pogrešila? Da li je bilo pogrešno što sam se udala baš za njega? Drugim rečima, sve što je radio moglo je da se svrsta u dve kategorije - iritantno i strašno iritantno. Trećim rečima - Mrzela sam ga!

Kada se parkirao toliko blizu drugog automobila da je jedva bilo prostora da ja izađem iz auta, a kamoli ja i dečja kolica - poludela sam. 

Kada sam dojila, a on se nakon dvadeset minuta pojavio sa uplakanom bebom i rekao “Mislim da je ponovo gladna” - poludela sam. Nahrani je onda ti! Želela sam da vrištim koliko sam bila besna.

Pogledajte i 15 načina da mladi roditelji očuvaju svoj brak

Kada je noćima spavao čvrstim snom, sa sve otovorenim ustima i hrkanjem koje je bilo toliko glasno da nije moglo ni da se poredi sa plačem koji je dopirao iz kreveca - mrzela sam ga. Toliko da sam par puta došla u iskušenje da ga tresnem po sred nosa.

Shvatam da mnoge od ovih stvari uopšte nisu bile do njega i da on zapravo ni za šta nije bio kriv. Takođe, svesna sam da sam mnoge stvari umislila, ali jednostavno sam tada bila u stanju da napravim i zločin bez griže savesti.

Sa druge strane, ništa bolje nije reagovao ni on. Čak i kada sam pokušavala da u nekim trenucima sve okrenem na šalu, on je sve shvatao na pogrešan način, uglavnom kao napad. Na isti način sam se čak šalila pre nego što smo dobili bebu, ali povratne reakcije nisu bile nimalo nalik ovim sada. Nisam mogla da prestanem da razmišljam kada smo i kako krenuli pogrešnim putem.

Pogledajte i Prve nedelje s bebom: Saveti za uključivanje tate u negu deteta

On nije razumeo odakle dolazi takvo moje ponašanje, niti je mogao. Ubrzo nakon mog porođaja vratio se svojim svakodnevnim aktivnostima, dok sam ja kod kuće pokušavala da pronađem način kako da brinem o našem detetu, a da uz to imam i neko vreme za sebe. On nije mogao da shvati da luksuz tuširanja ne znači samo ostati čist (mada je bilo trenutaka kada ni to nisam mogla da postignem), već da mi je zaista potrebno da bar 15 minuta uživam u kupki, gde ću biti sama sa sobom. Tako da kada bi me prekinuo izvinjavajući se da je ušao “samo da piški”, ja bih se odmah zapitala kako sam uopšte mogla da se udam za njega.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica