Kada je Elizabet Dajmond u avgustu 2014. dijagnostikovan kancer mozga u poodmakloj fazi, zabrinula se šta bi moglo da se desi njenoj deci ukoliko ona umre.

Njena najbolja drugarica Lora Rafino, sa kojom se druži od 5. razreda osnovne škole, obećala joj je da će da usvoji njene četiri devojčice ako se desi ono najgore.

Pogledajte i Surovost okoline: Roditelji zadržali dete sa deformitetom, iako su ih svi osudili (VIDEO)

"Rekla mi je: "Ako mi se išta desi, želim da se pobrineš da sa mojim devojčicama sve bude u redu". Odmah sam pristala na to. Kako je postajala sve slabija, možete da zamislite koliko sam se bojala za njenu decu i to što će ostati bez majke", izjavila je Lora.

Do toga je nažalost i došlo, a Lora je svoje obećanje dato samohranoj majci Elizabet i ispunila u aprilu ove godine, kada je njena najbolja drugarica preminula.

Pogledajte i Majka vratila usvojenog sina sa invaliditetom: Nisam znala da je bolestan!

"Pre 10 godina nisam mogla ni da zamislim da će mi ovako izgledati život. Ali kada dobijete ovakav izazov, morate da ga prihvatite i date sve od sebe", rekla je Lora.

Njena porodica je učinila sve što je mogla kako bi se Elizabetine ćerke osetile dobrodošlima. Rafinovi su se sada "udvostručili" - Lora sa suprugom već ima dvoje dece, a čim su čuli za njihovu priču, dobri ljudi iz lokalne zajednice u Ohaju organizovali su se kako bi im pomogli koliko god mogu.

Izvor: Stil

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.