Slavna ikona stila, nikada se nije u javnosti pojavljivala sa previše šminke. Jedino je volela diskretno da istakne, prirodno krupne, tople oči, što je činila pomoću maskare. 

Prefinjenog izgled, a naročito način šminkanja očiju, kakav je negovala ova glumica, mnoge žene pokušavaju i danas da postignu, a evo i na koji način...

Naime, kako bi naglasio glumičine trepavice, njen šminker Alberto de Rosi iglom bi pedantno razdvajao svaku trepavicu posebno, kako bi one izgledale što prirodnije.

Kad uzmemo u obzir da jedan gornji kapak ima između 70 i 150 trepavica jasno je da to nije jednostavan postupak, ali rezultat je svakako vredan utrošenog vremena i truda. 

1. Uvijte trepavice uvijačem, a zatim nanesite maskaru.

2. Razdvojite iglom (ili pincetom) svaku trepavicu pojedinačno. Počnite od korena trepavice i izvlačite prema vrhu. Na taj način ćete definisati svaku trepavicu, a maskaru ujednačeno rasporediti po trepavicama. Ukoliko želite, možete razdvojiti i trepavice na donjem kapku.

Ukoliko se plašite da prinesete vrh igle blizu oka, možete koristiti i pincetu ili iglu možete provući samo na onim mestima gde su trepavice najviše slepljenje. Za razdvajanje trepavica na svakom oku trebaće vam oko pet minuta.