Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 stvari koje muž nikada ne bi trebalo da kaže ženi posle porođaja

Jedan iskreni otac, čije dete sada ima osam godina, imao je potrebu da podeli sa svima pet stvari koje je rekao svojoj ženi nakon porođaja, a zbog kojih ga i dalje grize savest...

  Izvor: Foto: Shutterstock

"Prvo dete sam dobio pre osam godina. Tada sam imao 24 godine. Nisam imao pojma šta radim. Bio sam mlad, zbunjen i uplašen i sve to me je nateralo da kažem svojoj ženi neke jako ružne stvari. Osećao sam se jako loše zbog toga. Nadam se da će neki novi očevi naučiti nešto iz mojih grešaka.

1. Kada je doktor rekao da možemo ponovo da imamo seks? 

O, jadan ti. Moraćeš da preživiš nekoliko meseci bez seksa. Tvoja žena je upravo rodila bebu tešku tri kilograma carskim rezom, ali to je ništa u odnosu na to koliko ti želiš seks. Moraćeš da se izboriš sa tim! U telu tvoje žene je rasla beba, a onda je ona posle devet mesci donela ti bebu na svet. Da li stvarno misliš da joj treba seks u tom trenutku? Razmisli malo. Daj njenom telu vremena da se oporavi. Zaslužila je.

Povezane vesti

2. Kada ćemo početi ponovo da vežbamo? 

Rekao si "mi" umesto "ja". Da li znaš šta je tvoja žena čula? Ovo : "Moraćeš da se baciš na posao da izgubiš sve kilograme koje si dobila tokom trudnoće". Time si joj potvrdio sve ono čega se žene najviše plaše nakon trudnoće. Bravo! Oboje se prilagođavate bebi, ali ona se prilagođava i bebi i svom novom telu. Oženio si je zato što je divna i pametna. Zato što si pored nje bolji čovek, a ne zato što dobro izgleda farmerakama. Razmislite o tome i daj joj još malo vremena.

Povezane vesti

3. Umoran sam!

Razumem. Imati bebu je naporno za oba roditelja. Ne kažem da ti nisi umoran. Ali ako to kažeš svojoj ženi, ona će misliti da treba da uradi nešto da ti pomogne da se više odmoriš. Ili će imati osećaj da joj tražiš utehu. To nije njen posao sada. Utehu ćeš morati da nađeš na nekom drugom mestu, jer ona se sada jako trudi da brine o bebi, a uz to da ima dovoljno mleka da je nahrani. Njeno telo ima mnogo posla. Ona sada nema ni snage ni energije, zato budi ljubazan i nemoj da je opterećuješ time koliko si ti umoran.

4. Uh... Da li moram ja da presvučem bebu? 

Da, moraš! Ti si tata! U roditeljstvu učestvujete oboje. Bebina kaka? Snađi se. Nemoj da prebacuješ taj posao samo na nju. Budi ponosan. Živimo u vremenu ravnopravnosti gde muškarac može da promeni pelene i da se oseća dobro zbog toga. Budi od pomoći svojoj porodici. Prestani da budeš lenj i da se ponašaš da si ti bolji od toga i da ne trebe to da radiš.

Povezane vesti

5. Imaš produžen odmor 

Ne, to nije odmor! To je vreme oporavka, vreme kada se telo tvoje žene postepeno vraća u svoje normalno stanje i vreme kada se ona povezuje sa bebom. Trebalo bi da dobije slobodnog vremena koliko želi (tri meseca, tri godine...) To bi bilo pristojno porodiljsko odsustvo."

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Branka

u trudnoći sam se ugojila 15 kg. Pre trudnoće sam trenirala i bavila se sportom. Nije mi se pojavila nijedna strija. Porodila sam se prirodno prvi put u 37. Godini i nakon dva dana došla kući sa bebom. Izjava mog muža: samo stomak da spadne. Da li je to u tom trenutku stvarno najbitnija stvar koja treba da se dogodi??? I posle 10 dana od porođaja izgledam top kao pre trudnoće ali ne mogu da zaboravim tu rečenicu.

Najnovije

Vesti

Porodica