„Ne razvodite se ako mislete da ćete izaći negde i naleteti na pravu osobu za brak“, rekla mi je majka jednog hladnog popodneva u Mičigenu. Sedela sam u kupatilu, zatvorenih vrata i šaputala sam dok su se moja deca igrala a beba spavala.

„Možda nikada ne nađeš gospodina „pravog“. Razvodi se samo ako bi radije bila sama celog života“, rekla mi je majka.

Pogodile su me te grube i okrutne reči koje mi je rekla.


Pogledajte i 9 znakova da je brak u ozbiljnoj krizi

Ali nije mi trebalo dugo vremena da vidim istinu koju je moja majka rekla i zahvalna sam joj.

Trebalo mi je više od šest meseci i rešila sam da mi je bolje da provedem život sama. Skupila sam hrabrost i rešila da podnesem zahtev za razvod.


Pogledajte i Ljubav i brak: Da li su ovi postupci lošiji od prevare?

Još 2006. godine, napisala sam članak o tome kako je seks u pravoslavnom braku fantastičan. Iako su prethodne dve godine mog pravoslavnog braka gorele i lomile se, ne kajem se što sam to napisala. Šta više, jako sam ponosna iz mnogo razloga.

Kada se osoba razvede, lako je reći: „ Nikada nisam ni trebala da se udam za tu osobu“.

Uvek želimo da izbegnemo bol, bes i osećaj gubitka. Ali jako mi je drago da sam se udala za mog bivšeg zato što ne bi danas bila osoba kakva jesam.

Nekada, dobra je stvar udati se za „pogrešnog“- to je zato što te vodi do „gospodina pravog“.

Pogledajte i 15 načina da mladi roditelji očuvaju svoj brak

Tokom tog braka, probudila sam se iz sna o mom dečku sa koledža, pitajući se gde bi bila sa njim i da li bi bila srećnija.

Udavši se za pogrešnog, dobila sam šest lekcija o životu koje su me zauvek promenile, a zbog toga ću biti zauvek zahvalna mom bivšem mužu.

ON JE RAZLOG ZAŠTO IMAM TROJE DIVNE DECE

Znam da ovo svaka majka kaže ali ja sam stvarno srećna što sam njihova majka. Rekla bih da dete bira roditelje a to je i istina. Drago mi je da su me ovo troje izabrali.

Pametni su, slatki, jedinstveni i puni ljubavi. Ne znam kakav bi moj život bio bez njih.

Pogledajte i Lajf kouč savetuje: Šta je neophodno za skladan brak

POMOGAO MI JE DA STANEM NA NOGE

Pre nego što sam se udala, bila sam nesigurna, tražila sam ljubav i prihvatanje. Ovo mi je dopustilo da izlazim dok sam bila u srednjoj školi i na koledžu, da proširim svoje horizonte, da putujem i da probam nove stvari.

Pomogao mi je da shvatim da biti s nekim ne znači da će vam to ispuniti prazninu unutra. Nakon razvoda sam morala hrabro da se pogledam u ogledalo i da se suočim sa tim da sam vezana za nekoga i da polako eliminišem strah. Sada volim sebe i volim vreme koje provedem sama sa sobom. On nije bio tu stalno, pa sam morala ja da vodim brak.

DOPUSTIO MI JE DA SE SUOČIM SA ONIM ŠTO ŽELIM U ŽIVOTU

Kada sam se odlučila za razvof,  novac je bio najveći problem, a moja deca su imala dve, četiri i šest godina. Kako je moj bivši muzičar, morala sam da se osiguram nekako da bi izdržala decu. Napravila sam biznis, koji je porastao i podigao me više nego što sam mogla da očekujem. Da mi ovo nije proširilo krila i da se nisam pitala šta želim od života, ne bi bila uspešna u kompaniji za odnose sa javnošću, ne bi bila autorka osam knjiga i pričala ljudima o moći veza.

Pogledajte i 11 najčešćih pitanja o razvodu

NAUČIO  ME JE DA NEKE VEZE NE USPEVAJU

Udaja za pogrešnog me je naučila da ma kako jako pokušavali, neke veze jednostavno ne uspevaju. Dobila sam mudrost kroz prvi brak, pa sam otvorenih očiju ušla u sledeći.

NAUČIO ME JE DA NEUSPEH MOŽE DA BUDE USPEH

Postoji verovanje da je svaka veza tu sa razlogom, za sezonu ili za ceo život. Moj bivši i ja, mi smo imali sezonu. A to je skroz u redu.


NATERAO ME JE DA SE SUOČIM SA SOBOM

Ni jedan brak se ne završava zbog jedne osobe. Moj bivši i ja smo bili odgovorni za sve dobre i loše stvari u našem braku.

Udajom za pogrešnog sam se suočila sa svojim manama i tendencijama. One postoje i moj bivši muž ih je istakao, iako nisam htela da čujem za njih, znala sam da je u pravu. Kada veza ide loše, morate da se upitate koji je zajednički detonator u svakoj vezi koja nije uspela.

Izvor: Blic Žena

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.