Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dilema jedne mame: Da li je ispravno što sam ćerki dozvolila da obrije glavu? (FOTO)

Nakon što je videla oca kako brije glavu, šestogodišnja Alin izrazila je želju da izgleda isto tako. Njena mama odgovorila joj je potvrdno, misleći da će devojčica zaboraviti. Ali Alin nije zaboravila...

 Izvor: Foto: Facebook

Iako je Pejdž Lukas Stanard napisala ozbiljnu knjigu o polnim sterotipima pod nazivom "Polno neutralno roditeljstvo", ova mama našla se u problemu kada je bila u pitanju naizgled banalna stvar - prelepa kosa njene ćerke.

Naime, njena devojčica poželela je da skrati svoju dugu kosu, i to ne malo, već da obrije celu glavu. Na ovu ideju malena Alin došla je kada je videla da je njen tata uradio isto.

Pogledajte i... Kad tata pravi ćerki frizuru (VIDEO)

"Pokušala sam da predočim Alin moguće posledice i objasnila joj da će ljudi možda misliti da je dečak, na šta je ona odgovorila 'To je smešno, devojčice mogu da nose frizuru kakvu god žele.' Na nesreću ja sam pridavala veliki značaj izgledu i frizuri, a kao mala i sama sam imala veoma dugu kosu. Devojčice iz mog razreda su stajale u redu kako bi se igrale sa njom, dok su stariji uvek govorili kako mi je lepa frizura", napisala je Pejdž Lukas Stanard u svom blogu.

Pročitajte i... Šta frizura vaše ćerke govori o vama

Međutim, Pejdž je shvatila da je dobro da njena ćerka ima sopstveni izbor i da ne treba da utiče na njenu odluku.

"Verovatno sam mogla da izmanipulišem njenim osećanjima i ne dozvolim joj da se obrije. Ali zabranjivanjem bih joj poslala poruku da je njen izgled važan MENI i da ona postoji kako bi udovoljila drugima."

Pročitajte i... Put do ličnog identiteta

Kada je njen muž Pit, obrijao glavu njihove ćerke, bilo je očigledno da je devojčica uživala. Za nju je to bila prava avantura. 

"Ideja da se kaje zbog nečega glupog, kao što je kosa, verovatno joj nikada neće pasti na pamet. Za Alin je to bila zabava, a meni još jedna lekcija kojoj me je moja devojčica naučila."

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica