Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anđelka Prpić: Mi mame smo dvostruke ličnosti

Poznata glumica otkriva šta se promenilo u njenom životu od kako je dobila sina Jakšu, kako uspeva da uskladi majčinstvo i posao i da li ima u planu proširenje porodice.

 Izvor: Foto: Vladimir Šporčić/AMG


Anđelka je osvojila publiku ulogom Čarne u seriji Žene sa Dedinja, ali i kroz brojna TV ostvarenja. Sada je deo svakodnevice gledalaca TV B92 na kojoj sa Milošem Uroševićem vodi emisiju Bulevar u 5 do 5.

Zajedno sa svojim sinom, dvogodišnjim Jakšom, Anđelka se prošlog meseca fotografisala za naslovnu stranu magazina "Mama", i tom prilikom nam otkrila kako je sa ocem svog deteta uspela da izgradi skladno porodično gnezdo koje planira da proširi za još jednog člana.


Nedavno je počela da se emituje treća sezona serije Žene sa Dedinja. Kako Jakša reguje kada na ekranu vidi mamu sa drugom bebom?

Misli da je on ta beba! Odbija da prihvati da nije tako, a da budem iskrena, ni ja se ne trudim da mu objasnim da je drugačije. Često ume da kaže: "Evo je mama, a evo ga i Jaška", kako on sebe zove.


Pročitajte i... Mali Jubilej: Nikola Demonja opet sve raznežio (FOTO)


Jeste li razmišljali o mogućnosti da on "glumi" Relju u seriji? Da li ste ga nekada doveli na set?

Postojala je takva ideja, i produkcijski je bila jedna od opcija. Međutim, nisam bila za to iz više razloga. Iako mislim da je sjajno što postoje mame koje hoće svoje dete da vode na snimanje, smatram da je celodnevno snimanje mučno za dete. Jakša je u trenutku kada smo snimali epizode koje se trenutno emituju imao samo osam meseci. Na setu ne može da se organizuje idealna situacija za malu bebu, snima se noću i danju, i kada je vruće i kada je hladno... Jakšu sam dovela na snimanje samo jednom, kada smo snimali prilično dramatičnu scenu. S obzirom na to da u toj sceni vičemo, smatrala sam da je najbolje da to radim pred svojim detetom jer nisam želela da nekom drugom detetu pravim traume. Drugi razlog zbog kojeg nisam želela da moje dete bude član glumačke ekipe je taj što sam ja glumica, a da je moje dete tu ceo dan ne bih mogla da se opustim jer sam ipak pre svega mama, i ne bih mogla potpuno da se posvetim poslu.


Kako uspevate da uskladite snimanja serije i emisije Bulevar sa majčinstvom, pomaže li vam neko?
Sada je mnogo lakše jer Jakša ide u vrtić. Kada je bolestan, pomažu mi devojke koje ga čuvaju.

Odvikavanje od cucle

Odvikli smo Jakšu od cucle pomoću bajke Crvenkapa. On je prvo zavoleo ovu bajku, pa je u jednom trenutku počeo i sam da je priča. Jednog dana mi je rekao da je vuk pojeo dudu. Iskoristila sam tu njegovu izjavu i uveče kada je tražio podsetila sam ga šta se desilo sa dudom. Nekoliko dana se ta priča ponavljala, da bi se on nedugo potom potpuno pomirio sa činjenicom da nema više dude.

Muž mi pomaže kadgod mu to poslovne obaveze dozvoljavaju. Nekako smo se podelili, moje vreme je jutarnje i večernje, a moj suprug ga uglavnom pokupi iz vrtića i tada oni imaju neki svoj mali svet. Idu zajedno u šetnju, na ručak... Često i moji roditelji dođu iz Požarevca, a tu su i Dariov tata i sestra... Imamo sreću da smo brojna porodica pa uvek može neko da pomogne. Mada, postoje dani kada ništa od toga nije dovoljno i niko ne može da zameni mamu.


Pročitajte i... Kuhinje poznatih mama (FOTO)


Svakoj ženi se rođenjem deteta promene prioriteti u životu, šta se sve u vašem životu promenilo rođenjem Jakše?

Navike, potrebe, želje i htenja. Ranije sam svoje vreme trošila isključivo na prijatelje, izlaske, takvu vrtu hedonizma. Sada za mene hedonizam predstavlja nešto drugo. Postala sam kućni tip koji voli da društvo okuplja u u toplini doma pošto su tu idealni uslovi za Jakšu jer je u poznatom okruženju. Tada mogu sve, i da spremam palačinke, upalim kamin, otvorimo vino, kuvam kafu. Više nisam opuštena i spokojna bilo gde drugde. Zapravo, vrlo su retke situacije u kojima sam skroz opuštena jer stalno razmišljam šta Jakša sada radi, proveravam telefon, kako reaguje na neku situaciju... Ali to smo mi mame, dvostruke ličnosti.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica