Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vaspitanje ili finansijska nesigurnost: Zašto Milenijumci ne žele decu?

Teška ekonomska situacija, uticaj medija ili iskustvo iz porodice… jedna mama zapitala se šta je zapravo razlog zbog kojeg današnje generacije odlažu roditeljstvo.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Deniz Kortes je umetnica i nastavnica likovnog, ali pre svega ova latinoamerikanka je mama šestoro mališana, koja vodi blog o svojoj velikoj porodici. Kao neko ko se rano ostvario u roditeljskoj ulozi, Deniz se zapitala šta je u stvari razlog zbog kojeg današnje generacije sve kasnije žele da imaju decu. 

Evo njenog viđenja:

Rođeni između 1982. i 1998. godine su generacija koja je odrasla drastično drugačije od svih generacija pre - uz tehnologiju, internet i sa planom za razvijanje budućnosti. Pokrenuli su jednu potpuno novu eru komunikacije, emotivnih i poslovnih odnosa. Osim toga, oni su etnički raznoliki i tolerantni prema razlikama. Vaspitavani da budu samouvereni u svemu što rade, Milenijumci, kako ih popularno nazivaju, poznati su po životnoj mantri: “Slediti svoje snove”.

Međutim, postoji još jedna stvar po kojoj je ova generacija poznata, a to je što sve kasnije postaju roditelji. Kao opravdanje ili razlog za to, mnogi Milenijumci tvrde da je najveći problem finansjijska situacija. 

Povezane vesti

Nisam sigurna koliko o ovome oni uopšte razmišljaju i koliko zaista planiraju svoju budućnost ili je zapravo reč o pokušaju preživljavanja u ovom surovom svetu, kada mnogi od njih nemaju još uvek ni svoj krov nad glavom. Bilo kako bilo, oni odlažu roditeljstvo zbog finansijskih razloga i ja poštujem taj način razmišljanja. 

Povezane vesti

Kako god, da sam i sama čekala da budem finansijski stabilna, verovatno bi se to dogodilo onda kada sam napunila 42 godine. Imam i mlađeg brata koji je je nedavno proslavio 24. rođendan i tipičan je Milenijumac. Dece nigde, ona ne postoje na njegovom radaru. 

Imati decu nije opcija kada pokušavate da shvatite kako da se prehranite i platite kiriju.”

Da li ste i vi čekali da budete finansijski obezbeđeni?

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica