Čestim korišćenjem pegle na površinu za peglanje se lepe ostaci odeće, kamenac i prašina. Usled toga, peglanje postaje teže, a nije isključeno ni da na odeći ostanu mrlje. Zato je veoma važno da znate kako da pravilno očistite svoj aparat, a tako mu i produžite rok trajanja. 

Osim klasičnih načina čišćenja, dno pegle uronite u mešavinu sirćeta i vode pa pustite da odstoji, a kasnije počistite. Probajte da napravite pastu od jedne kašike vode i dve kašike sode bikarbone pa je namažite na dno pegle. Uzmite pamučnu krpicu i dobro istrljajte pa obrišite ostatke.

Za čišćenje rupica kroz koje ide para dobro će doći obični štapići za uši. Štapić umočite u destilovanu vodu i zatim očistite rupice. Dozer za destilovanu vodu možete očistiti tako što ćete  uliti mešavinu destilovane vode i sirća pa pustite da odstoji oko pola sata kako bi sirće delovao i rastopilo nakupljenu prljavštinu. Pomešajte tri četvrtine šoljice vode i četvrtinu šoljice belog sirćeta, savetuje Real Simple. Zatim uključite peglu i koristite opciju za paru kako bi se pegla dodatno pročistila. Ostatak vode samo izlijte.

Kada budete koristili dugme za izbacivanje pare, moguće je da će iz pegle početi da padaju beli komadići kamenca pa pazite iznad koje površine to radite jer ćete posle morati i to da čistite.