Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blog ponosne majke: Zbog čega ples mog sina mami suze

Pročitajte dirljivu priču o ponosnoj majci čiji četvorogodišnji sin neprestano bije najvažniju bitku u svom životu i svojim neodoljivim osmehom, radošću i trudom osvaja srca...

 Izvor: Foto: Twitter

"Moj četvorogodišnji sin je u četvrtak imao svoj prvi čas hip-hop plesa", počinje svoju priču Džejmi Krag, ponosna mama svoje mališana. Ona je ovu priliku iskoristila da snimi svog dečaka u plesnom zanosu i priznaje da su joj se u tom trenutku pomešala različita osećanja: ponos, neverica, radost, olakšanje i uzbuđenje. Džejmi, naime, nije verovala da će njen sinčić ikada biti u stanju da tako zapleše jer su mu odmah po rođenju dijagnostikovani autizam i cerebralna paraliza.

Povezane vesti

Džejmi se u svom poslednjem blogu priseća drame kroz koju je njena porodica prolazila u prvim danima života njenog sina. Razgovarala je s neurologom i zahtevala iskrene odgovore, što je i dobila.

"Hoće li hodati?"

"Ne znam."

"Hoće li pričati?"

"Ne znam."

"Hoće li biti kognitivno zaostao?"

"Ne znam."

"Hoće li živeti s nama kad bude imao 40 godina i hoću li mu tada menjati pelene za odrasle?"

"Ne znam."

"Hoće li biti u redu?"

"Ne znam."

To je bilo strašno za jednu majku, priznaje Kragova, pre svega jer ništa nije mogla da uradi za svoje dete.

Povezane vesti

Njeni prijatelji i članovi porodice neprestano su se raspitivali za to kako se Džejmin sinčić, koji je dobio ime Oven, oseća, te je ova mama počela ds svakodnevno na svojim profilima na društvenim mrežama objavljuje najnovije vesti vezane za Ovenovo napredovanje.

Nekoliko meseci kasnije, započela je i pisanje bloga o svom hrabrom i snažnom dečaku, koji se borio sa svojim teškim stanjem. To je bio svojevrsni način da se Džejmi izbori sa svim brigama i slutnjama koje su je morile otkad je Oven došao na svet i način da celom svetu pokaže koliko je srećna i ponosna majka.


Foto: Facebook

Međutim, uz to, ona je uspela da dirne srca drugih roditelja i popdigne svest o teškim stanjima s kojima se njen dečak rodio i da istakne da je sve moguće, da ne treba očajavati , već se neprestano boriti.

Povezane vesti

Najbolji dokaz za to pružila joj je njena prijateljica Šira, koja joj je otkrila da je zaplakala kada je na Džejminom profilu na Fejsbuku videla snimak s Ovenovog prvog časa hip-hop plesa, kada ni sama Džejmi nije mogla da obuzda suze. Šira joj je otkrila da je razgovarala s mnogima o tom hrabrom dečaku koji je deo i njenog života , zbog čega su svi oni pogledali njegove vesele plesne korake i osetili se dirnuto i srećno. Kada su se tek upoznale, podsetila ju je Šira, Džejmi je pomenula da, pored ćerke, ima i sina koji je star svega nedelju dana i pati od autizma i cerebralne paralize.

"Trenutno je u bolnici i mogao bi da umre", rekla je Džejmi u dahu Širi, tada potpunoj neznanki.

Šira je samo izrazila žaljenje zbog takvog dečakovog stanja i nije želela da se nadovezuje jer je pretpostavljala da se Džejmi oseća loše i da joj je bilo potrebno da nekome saopšti surovu istinu koju su joj lekari otkrili.

Povezane vesti

Od tada, Oven je neočekivano napredovao - on je danas nasmejani mališan koji obožava da pleše i, sudeći po fotografijama na Džejminom profilu na Fejsbuku, osvaja medalje! I što je najvažnije, on nikada neće biti sam, jer će njegova majka uvek da bude u blizini, veruje u njega i ponekad pusti poneku suzu ponosa...

Najnovije

Vesti

Porodica