Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta moramo znati: 7 važnih saveta stručnjaka za seks

Imate li neka škakljiva pitanja? Jeste li nesigurni u krevetu? Ukoliko biste se obratili za savet stručnjacima za seksulni život, evo šta bi vam rekli...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Seksualnost je jedna od važnih aspekata života i ne treba je zanemariti u dugoj vezi ili braku.

Verovatno nemate seksualnog terapeuta na brzom biranju u svom imeniku, ali iz saveta najvećih eksperata za pitanja seksa koje vam prenosimo možete naučiti puno. Ne samo zato što su oni videli i čuli sve već žele i da prenesu sve te informacije drugima.

Povezane vesti

Uostalom, seks je nešto u čemu treba uživati na sve moguće načine, pa nije naodmet znati što više o njemu.

1. Seks nije (i ne sme biti) savršen.

Ako imate tendenciju da sve mora biti tip-top i savršeno, varate se! Seks mora biti razigran i zabavan, a isto tako ne sme biti cenzurisan, strukturisan i "obavljen".

To su trenuci koji će vas zaista spojiti, zbog čega ne smeju samo da se odrade.

"Možda se nećete setiti kada ste doživjeli najjači orgazam, ali ćete se setiti da ste pali s kreveta jer niste shvatili na ste na njegovoj ivici", našalio se seksualni edukator Logan Levkof.

Povezane vesti

2. Možete napraviti sopstvenu strast.

Strast je i te kako poželjna svugde, a - da li je potrebno naglasiti - pogotovo u seksu.

Neka vas strast ponese. Ako imate skrivene i neispunjene želje, ako naglo osetite seksualnu strast – pokažite je i pojačajte. Niko nema u sebi strast baš svakog trenutka, već ona jača i slabi. Kada se pojavi, maksimalno je iskoristite.

3. Ne morate biti iskusni da biste imali dobar seks.

Možete biti izvrstan ljubavnik ili ljubavnica bez obzira jeste li do sada spavali s dve osobe ili ste imali dvadeset seksualnih partnera. Nije važno šta ste doživeli u prošlosti, već samo kako svom seksualnom životu pristupate upravo sada. Zato se nemojtepitati kako će biti, jeste li spremni ili dovoljno vešti – to je samo seks.

Povezane vesti

4. Većina žena masturbira.

"To ne mora biti tabu tema", kaže stručnjakinja Debi Herbenik.

Činjenice je da će vam masturbacija pomoći da se osećate bolje, ali i da mnogo toga naučite o sebi. Takođe, nemojte bežati od rekvizita i seksualnih igračaka. Više od polovine žena i gotovo polovina muškaraca upotrebe neko seksualno pomagalo u nekom trenutku svog seksualnog života.

5. Razmišljajte o svom seksualnom životu čak i kada niste u vezi.

Seks nije nešto o čemu morate razmišljati tako da ga po svaku cenu morate imati što više. Često ljudi ne razmišljaju o tome kakvi su oni, zapravo, kao seksualna bića.

Istaknite ono što volite i želite – to će svakako pojačati vaše uzbuđenje i seksualni život. Dajte sebi slobodu da razmišljate o seksu i maštate. Šta vas sprečava u tome?

Povezane vesti

6. Ne plašite se da preuzmete inicijativu i odgovornost.

Želite da pokušate nešto novo u krevetu? Žena obično imaju tendenciju da se plaše da daju predlog za neku promenu u seksu zbog straha da će partner pomisliti da nešto s vezom nije u redu. To je opravdan strah briga, ali on vas možda sprečava da uživate u najboljem seksu u životu.

7. Glavni savet u seksu: budite otvoreni!

Nemojte se ustručavati da kažete ili pokažete šta želite. Razgovarajte s partnerom, budite otvoreni po pitanju svojih fantazija, želja i novih stvari u krevetu. To će vas spojiti i pružiti vam još bolji seks, piše Žena.hr.

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica