Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Priznanje mame blogerke: Mrzim roditeljstvo!

Mama blogerka Sara Meginis napisala je kontroverzan tekst o tome koliko joj teško pada uloga roditelja i izazvala veliki broj komentara na Internetu. „Umorna sam i hoću da se izvučem iz ove priče“, piše ona.

 Izvor: Foto: Profimedia

„Nisam dobra u tome, ne uživam koliko većina i, iskreno, ne želim to više da radim“, počinje svoju priču Meginisova.

Kako priznaje, da je roditeljstvo zaposlenje, ona bi odavno dala otkaz. Da je reč o lošoj ljubavnoj vezi, prekinula bi je.

Povezane vesti

„Verujem da je stvar u tome što mi se moja deca dopadaju kao individualci. Ne želim više da ih vaspitavam“, piše Sara, uz objašnjenje da su njena deca kreativna, duhovita, inteligentna – jednom rečju, neverovatna.

„Oni su divna deca. Volela bih da imam privilegiju da ih poznajem dok ih neko drugi podiže“, iskrena je ova majka. „„Umorna sam i hoću da se izvučem iz ove priče.“

Povezane vesti

Sara je otkrila i da je već javno pisala o ovom svom problemu, zbog čega se susrela s komentarima poput „Jadna tvoja deca“, „Šta ako ona jednog dana ovo pročitaju?“, „Ja sam se mučila s neplodnošću! Treba da budeš srećna što možeš da imaš decu!“ i „Trebalo je da o tome razmišljaš pre nego što si ih rodila“. Ona priznaje da je svesna da bi njena trebalo da imaju bolju majku, ali dodaje i da ne mari za to što će njena deca jednog dana pročitate sve ove reči jer je to ona – baš takva kakva jeste. Takođe, dodaje da joj je žao što neke žene ne mogu da se ostvare kao majke dok one poput nje mogu, kao i to da je, pre nego što je postala mama, razmišljala o svemu ovome, ali nije verovala da će biti teško koliko jeste.

Ona je, delimično, za svoju nesigurnost optužila majke koje su uspešnije od nje.

„Jeste li sve vi, sa svojim superlativima, postavile nerealan standard i jesam li ja preumorna od pokušaja da ga posegnem?“, pita se Sara. „Nedostaje li meni emocionalnog entuzijazma ili sve vi preterujete s opisivanjem svojih osećanja toliko da premašuju realnost?“

Povezane vesti

Blog Meginisove je podelio mišljenja njenih čitateljki. S jedne strane našle su se one koje su je osuđivale zbog toga što se oseća kao da želi da pobegne od svoje porodice, dok su na drugoj mame koje cene njenu iskrenost i razumeju kako se Sara oseća.

Kakvo je vaše mišljenje o njenom problemu?

Najnovije

Vesti

Porodica