„Nesigurna“. „Nesavršena“. „Zdepasta“. „Kratka“. „Odvratna“.

Ovo su samo neke od reči koje su stigle na adresu Tarin Brumfit, kada je upitala stotinu žena da opišu sebe i svoja tela.

Iz tog razloga, Brumfitova je odlučila da nauči svaku ženu da voli svoje telo i prestane da dozvoli da na nju utiču poruke javnosti o lepoti. Njen misija je jednostavna: promeniti odgovore žena na pitanje koje se tiče njihovog izgleda.

Kako prenosi Hafington Post, ona će to učini pomoću dokumentarca pod nazivom „Prigrli“, u kojem će istražit zbog čega je prezir prema sopstvenom telu tako čest kod žena i šta treba preduzeti ne bi li se to promenilo.

Brumfitova, fotografkinja i majka troje dece, nekada je, takođe, mislila loše o svom telu. Stajala je ispred ogledala i ponavljala sebi da je ružna, gojazna i „odvratna“, kako priznaje. Štaviše, razmišljala je da se podvrgne liposukciji i u grudi ugradi implantate kada je doživela prosvetljenje, pre svega jer je pomislila na svoju ćerku.

„Kako ću naučiti Mikaelu da voli svoje telo ako njena mama nije u stanju da učini isto?“, zapitala se. „Kako ću je ohrabriti da prihvati i voli sve delove svog tela koji joj se ne dopadaju ako ću biti ’pokretna kontradikcija’?“

Tada je odustala od operacija i počela da gradi ljubav prema samoj sebi.

Ne bi li pomogla svim ženama koje su prolazile kroz slične dileme, ona je objavila neuobičajene fotografije „pre“ i „posle“. Na fotografiji nastaloj nekoliko godina ranije, ona je zgodna i mršava bodibilderka u bikiniju, a na fotografiji „posle“ je potpuno naga i – značajno krupnija. Ova fotografija izazavala je lavinu osuđujućih komentara na Internetu, ali to Tarin nije potreslo.

„Da, zamislite da žena može da voli svoje telo ’posle’“, bila je sarkastična Brumfitova.

Nakon što su njene fotografije obišle svet, Tarin je pokrenula projekat „Pokret izgleda tela“, a trenutno radi na svom dokumentarnom filmu, kojim želi da inspiriše sve žene.

„Ženama stalno govore da treba da se promene ili da budu drugačije – da izgube težinu, bore se protiv godina, imaju glatku kožu, reše se celulita. Međutim, žene su tako neverovatna i dinamična stvorenja. Možemo li, molim vas, da promenimo temu razgovora s ovih gluposti na nešto što se tiče suštine?“, pita se Tarin.