Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pismo jednog oca o poštovanju i ljubavi prema ženama

Pogledajte šta bi tata jedne devojčice i stručnjak za muško-ženske odnose poručio svojoj ćerki i svakoj drugoj pripadnici lepšeg pola na svetu.

  Izvor: Foto: Profimedia

Terapeut dr Keli Flanigan imao je priliku da se susretne s različitim vezama i njihovim usponima i padovima. Kao otac jedne devojčice, ozbiljnije je razmislio o odnosu između žena i muškaraca, porukama koje mediji šalju i savetima magazina za jačanje tog odnosa. Ono što je video nije mu se dopalo, zbog čega je odlučio da svojoj ćerkici i svakoj drugoj ženi na sveti napiše pismo kojim će ih podsetiti da su žene vredne poštovanja, da zaslužuju svu ljubav i nežnost ovog svega i da ne smeju da se stavljaju u inferiornu ulogu kako bi neko ostao kraj njih.

Pogledajte šta je sve dr Flanigan poručio svojoj devojčici i damama širom sveta.

Draga slatkice,

Nedavno smo tvoja mama i ja tražili odgovor na neko pitanje na Guglu. Na polivini ukucavanja pitanja, sajt nam je ponudio listu najčešće postavljanih. Na vrhu liste bilo je "Kako zadržati njegovo interesovanje".

To me je iznenadilo. Bacio sam pogleda na nekoliko od bezbroj tekstova koji su se pojavili o tome kako biti "seksi", kada muškarcu doneti pivo, a kada sendvič, i na koje sve načine učiniti da se on oseća pametno i superiorno.

I razbesneo sam se.

Malena, nije, nikada nije bila i nikada neće biti tvoja dužnost da zadržiš "njegovo interesovanje".

Malena, tvoj jedini zadatak jeste da znaš da si duboko u svoju duši – onom nepoljuljanom mestu koje još nije potreseno odbijanjem, gubitkom i egom – ti vredna interesovanja. (Ukoliko zapamtiš da su i ostali vredni intresovanja, bitka tvog života će, uglavnom, biti dobijena. Ali to je pismo za neki drugi dan.)

Ako uspeš da na ovaj način vidiš vrednosti, bićeš privlačna na najvažniji način: privući  ćeš mladića koji je sposoban da se zainteresuje i koji želi da provede svoje život ulažući sve svoje interesovanje u tebe.

Malena, želim da ti pričam o momku za čije interesovanje ne moraš da se boriš, jer on zna da si interesantna:

Mene ne zanima da li je stavio laktove na trpezarijski sto ako pažljivo posmatra nabiranje tvog nosa dok se smeješ. I ne može da prestane da te gleda.

Mene ne zanima ume li da igra golf ako ume da se igra s decom koju ćeš mu jednog dana podariti i da slavi na veličanstven i iritirajući način, baš kao ti.

Mene ne zanima juri li on za punjenjem novčanika ako prati svoje srce, a ono ga uvek vodi ka tebi.

Mene ne zanima da li je snažan ukoliko ti je pružio prostor da vežbaš snagu sopstvenog srca.

Nimalo me ne zanima da li glasa ako se svakog jutra budi i iznova tebe bira za počasno mesto svog doma i osobu za poštovanje.

Mene ne zanima boja njegova kože ukoliko platno vašeg života oboji strpljenjem, žrtvovanjem, ranjivošću i nežnošću.

Mene ne zanima u skladu s kojom religijom je vaspitan i da li je uopšte vernik ako ceni kao svet svaki trenutak života i život s tobom.

I na kraju, Malena, ukoliko naiđeš na takvog muškarca i ako on i ja ne budemo imali išta zajedničko, ipak ćemo imati ono najvažnije:

Tebe.

Zato što si, na kraju svega, malena, jedino što bi trebalo da mu zadrži interesovanje – ti.

Tvoj zauvek zainteresovani momak,

Tata

Prevela i priredila: Tamara Sorak

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica