Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Važna je dobra priprema: Saveti za putovanje deteta sa jednim roditeljem

Odlazak na letovanje sa detetom bez partnera, zahteva posebnu pripremu i dobro isplanirano vreme. Pročitajte savete pedagoga kako da detetu priuštite lep odmor u društvu mame ili tate.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Za decu predškolskog i nižeškolskog uzrasta, optimalno je da putuju sa oba roditelja, jer stabilna porodica i harmonični odnosi najbolje utiču na dečji razvoj. U malo starijem uzrastu, prisustvo oba roditelja na putovanju više nije toliko važno, jer dete nauči da se zabavlja samostalno, kao i da pronalazi društvo među svojim vršnjacima, koje upoznaje i na mestima van svog stanovanja.

Povezane vesti

Međutim, ponekad prisustvo oba roditelja nije moguće ni u ranom uzrastu, pa posebno prvo putovanje deteta sa samo jednim roditeljem izaziva zabrinutost - i kod deteta, i kod onog roditelja koji putuje, i kod onog koji ostaje. Nivo stresa organizacije i pripreme ovog prvog putovanja zavisi od više faktora: u kom je uzrastu dete i koliko je samostalno, koliko je emotivno vezano za onog roditelja sa kojim putuje, kao i za onog koji ne putuje, koliko će dugo biti odsutno iz svog doma…

Povezane vesti

Kako bi putovanje sa jednim roditeljem proteklo u najboljem redu, potrebno je da se pridržavate određenih pravila. Pogledajte galeriju i pročitajte savete pedagoga Jelene Holcer.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica