Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zabavno leto u Kragujevcu

Jezero u Šumaricama, eko-park Ilina Voda, hipodrom, bazeni... samo su neki od predloga za porodičan provod ovog leta.

  Izvor: Foto: Gtokg.org.rs

Veštačko jezero

Ukoliko ste ovog leta u Kragujevcu, savet je da što više slobodnog vremena odvojite za porodični odmor, rekreaciju i zabavu na omiljenom izletištu Kragujevčana - veštačkom jezeru koje se nalazi u Šumaricama. Velike zelene površine su idealne za najrazličitije igre, pa ne zaboravite omiljene rekvizite vaših mališana: lopte, rekete, konopce za preskakanje, zmaja (kojeg možete i sami da napravite). Obavezno isplanirajte i posete Eko-parku u Ilinoj Vodi, Velikom parku, Hipodromu, sportskim terenima u gradu, bazenima.

Software:GIMP 2.6.10 Created: 2011:08:16 17:02:34

Park Ilina Voda

Park Ilina voda je, zapravo, legat Svetozara Andrejevića, koji ga je predao građanima na večito uživanje. Nedavno je uređen, i smatra se najlepšim u gradu. Pored obnovljenih klupa, tu su igrališta za košarku i fudbal, dečje igralište sa ljuljaškama, klackalicama i drugim rekvizitima. Sagrađena je i fontana, sa vodopadom visine 3,5 metra i pet mini jezera, kroz koja protiče potok dugačak 90 metara.
Obavezno obiđite i japanski vrt, gde ćete beskarjno uživati u lepoti prirode. U parku je i mini ZOO vrt sa 30-ak životinja.

Gradski bazeni

S obzirom da je u toku kupališna sezona, jedan od predloga je da tople letnje dane provedete na bazenima. Otvoreni su svakog dana od 10.30 časova pa sve do kasnih večernjih sati, uz organizovano noćno kupanje. Cena dnevne karte iznosi 200 dinara.

Javni akvarijum

Grad u ponudu turističkih atrakcija ubraja i Akvarijum "Kragujevac", prvi javni akvarijum u Srbiji, u kojem se nalazi preko 600 biljnih i životinjskih vrsta. Otvoren je svakog radnog dana, od 10 do 19 časova. Ulaznica za odrasle košta 150 dinara, za decu od pet do 12 godina 50 dinara, dok deca do pet godina ne plaćaju ulaz.

Bojana Stanković

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica