Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pribor za šminkanje: Pravilan odabir, primena i održavanje četkica, sunđera, olovaka

Ako imate dobar pribor i znate pravilno da ga koristite, možete da izgledate kao da vas je našminkao profesionalac

 Izvor: Foto: Shutterstock

Većina žena izbegava upotrebu četkica jer misli da su komplikovane za korišćenje, što nije istina. Četkice olakšavaju ravnomerno nanošenje šminke, koja je samim tim postojanija.

Ukoliko se šminka nanosi prstima - nije besprekorna i kraće traje (prsti su često vlažni, masni od kreme, zadržavaju mnogo boje...).

Raznovrsne četkice

Četkice koje se dobijaju uz pakovanje proizvoda obično nisu dovoljno kvalitetne, ali mogu da se koriste za popravljanje šminke tokom dana.

Postoje različite vrste četkica, i to za nanošenje:

- pudera u prahu ili kamenu

- rumenila u prahu

- korektora

- ruža

- senke za oči

- za precizno nanošenje ajlajnera.

Pravilno održavanje pribora

Da bi četkice za šminku duže trajale, važno je da se pravilno održavaju, odnosno da se redovno čiste. U tu svrhu može da se koristi mleko za čišćenje lica, razređeno sa nekoliko kapi mlake vode - time će se odstraniti ostaci praha od senki, kao i masnoća od ruževa. Dovoljno je da se četkica nežno protrlja prstima, a potom ostavi u čistoj mlakoj vodi desetak minuta, nakon čega se obriše čistim peškirom i ostavi da se osuši na sobnoj temperaturi. Dlačice će u tom slučaju ostati neoštećene. Ovaj ritual bi trebalo da se ponavlja na svake tri nedelje.

Povezane vesti

Sunđeri za nanošenje tečnog i krem pudera su savršeni za svakodnevnu upotrebu, a prednost je i što lako mogu da se nabave.

Olovka za obrve

Ako koristite "tešku" ili gustu podlogu za šminku, pažljivo je nanesite oko obrva - da biste izbegli narandžasti ton. Inače, boja obrva se usklađuje sa bojom kose i tena.

Olovka za obrve bi trebalo da bude za nijansu svetlija od prirodne boje obrva, a za postizanje prirodnijeg izgleda - možete da ih korigujete senkama, pomoću tanke četkice.

Uklanjanje dlačica sa nausnica

Kada smo kod uklanjanja dlačica sa lica, ne zaboravite nausnice. Nekada je to bilo komplikovanije, jer su žene koristile topli vosak. Međutim, upotrebom traka za hladnu depilaciju, sada je ovaj postupak brži i jednostavniji. Depilaciona krema omogućava najbezbolniji metod uklanjanja dlačica. Ali, pošto ih ne čupa iz korena, nije dovoljno efikasna.

Povezane vesti

Ukoliko imate osetljivu kožu, nakon depilacije može da dođe do burne reakcije. Da biste to izbegli, nabavite u apoteci maramice sa antiseptičkim dejstvom, kojima treba da prebrišete iritirani deo kože.

Katarina Pejaković, profesionalni šminker

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica