Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igre na plaži - nema pravila!

Plaža nudi izuzetno velike mogućnosti za zabavu u vrelim letnjim danima - od izgradnji peščanih kula, kućica, zamaka, do smišljanja raznih igara u kojima ćete uživati uz vaše mališane.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Kada razmišljamo o plaži, obično pomislimo na plivanje, vožnju pedaline, sunčanje, ali zabava može da bude i raznovrsnija.

1. Pravljenje zamkova

Na mnogim plažama postoje organizovana takmičenja u izgradnji najlepših dvoraca i likova od peska. Međutim, možete da organizujete i sami takmičenje sa vašom decom, ili grupom prijatelja. Biće vam zabavno, verujte! Saslušajte i detetove ideje i pustite ga da ono bude glavni majstor, a vi pomoćnik. Ukoliko se takmičite odvojeno, nemojte to shvatiti previše ozbiljno, već pokušajte da pomognete detetu ako mu konstrukcija ne ide baš najbolje. Važno je da vam bude lepo i kreativno. Ukoliko nemate potreban "alat" za takve majstorije: kanticu, grabuljicu, lopaticu, sito...osvrnite se oko vas. Sakupite grančice od drveta, kamenje, kašičice i štapiće od vaših sladoleda, plastične čaše - sve to može da bude od koristi i adekvatno zameni pomenute rekvizite. Na pesku možete  štapom, ili jednostavno koristeći vaša stopala i šake, iscrtavati razne oblike, ili pisati slova, brojeve...

2. Igre sa loptama

Nisu sve plaže peščane, ali se sasvim lepo možete zabaviti i na šljunkovitim, betonskim... Lopte - obične gumene, teniske, ping-pong loptice (dobre su za igre u vodi jer ne tonu) su uvek atraktivne. Sa vašim starijim detetom možete igrati fudbal, odbojku u vodi i van nje, dok se sa mlađim možete dobacivati. Ne zaboravite i na igre frizbijem! Možete se dobacivati, a možete da se takmičite ko će dalje da ga baci...

3. Sakupljanje školjki i kamenčića

Krenite sa kanticama ili kesama u potragu za najlepšim školjkama ili kamenčićima koje kasnije možete da iskoristite za ukrašavanje ramova za slike, kutijica ili vaza. Tako ukrašene stvari možete da poklonite dragim osobama po povratku sa mora.

Created: 2010:07:12 14:28:48

4. Preskakanje talasa

Stanite sa vašim detetom u plićak i, držeći se za ruke, preskačite talase. To je jedna od omiljenih zabava svakog mališana!

5. Skakanje u vodu

Skakanje u raznim pozama u vodu takođe može da bude zabavno. Naravno, to zavisi od uzrasta deteta, i savladanog straha od vode .

6. Ćiribu-ćiriba

Ne zaboravite na plivanje! Mlađe dete možete da stavite u čamac, ili na dušek, i da ga "vučete" sa sobom dok budete plivali. Igrajte se tada sa njim "ćiribu-ćiriba" nestanka - zaronite sa jedne, a izronite sa druge strane. Ukoliko pliva pored vas, takmičite se  "ko će pre do..."

7. Ribolovački pokušaji

U večernjim satima se možete oprobati u "ribolovačkom" sportu. Hvatajte ribice u plićaku pomoću mrežica, ili pokušajte da ih upecate pomoću udica i mamca od hleba.

Učinite da vašoj deci poklonite nezaboravno letovanje. Trudite se da vam dani budu ispunjeni smehom i zabavom. Kada su igre na plaži u pitanju - pravila jednostavno nema!

Tagovi

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica