Saznajte zbog čega ove tri namirnice ne biste trebali da perete pre nego što ih iskoristite:

1. Jaja

Ljuska jajeta često sadrži poseban premaz kako bi se jaje zaštitilo od bakterija. Voda uništava tu zaštitu pa jaja nije dobro prati, a nema ni potrebe.

2. Testeninu 

Vrhunski kuhari kažu da bi pranje testenine trebalo biti protivzakonito jer se na taj način uklanja skrob koji je kasnije potreban kako bi se sos dobro spojio sa testeninom. Kuvana testenina može da se stavi pod vodu jedino ako je predviđena za salate ili za vok.

3. Pečurke

Pečurke dobro apsorbuju vodu i zato nije dobra ideja prati ih, ili još gore, potapati. Ako to radimo one će izgubiti elastičnost i postati podložnije kvarenju. 

Ako su baš jako zamazane, brzinski ih provucite kroz vodu i brzo obrišite papirnim ubrusom. Inače, zemlja sa gljiva uklanja se četkicom.