Saznajte zbog čega ove tri namirnice ne biste trebali da perete pre nego što ih iskoristite:
1. Jaja
Ljuska jajeta često sadrži poseban premaz kako bi se jaje zaštitilo od bakterija. Voda uništava tu zaštitu pa jaja nije dobro prati, a nema ni potrebe.
2. Testeninu
Vrhunski kuhari kažu da bi pranje testenine trebalo biti protivzakonito jer se na taj način uklanja skrob koji je kasnije potreban kako bi se sos dobro spojio sa testeninom. Kuvana testenina može da se stavi pod vodu jedino ako je predviđena za salate ili za vok.
3. Pečurke
Pečurke dobro apsorbuju vodu i zato nije dobra ideja prati ih, ili još gore, potapati. Ako to radimo one će izgubiti elastičnost i postati podložnije kvarenju.
Ako su baš jako zamazane, brzinski ih provucite kroz vodu i brzo obrišite papirnim ubrusom. Inače, zemlja sa gljiva uklanja se četkicom.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna