Naučnici tvrde da određene namirnice imaju blago seksističke tendencije, pa ženama produžavaju život - dok na muškarce baš i nemaju takav efekat.

Starost je svakako nešto čega se svi plašimo, ali je u isto vreme i stvar o kojoj ama baš niko zaista ne razmišlja sve dok to vreme ne dođe. Nažalost, ne možemo da izbegnemo starenje, ali zahvaljujući novim naučnim saznanjima možemo duže da uživamo u mladosti - makar žene mogu.

Pogledajte i Iskustvo žene koja je pobedila migrenu: Ove dve namirnice treba zauvek da izbacite iz jelovnika

Pomorandže, jabuke, kruške, zelena salata i orasi na dobar način utiču na zdravlje nežnijeg pola i umnogome će doprineti većoj pokretnosti u trećem dobu.

Suštinski, dijete koje su bazirane na voću i povrću, a koje brane preterani unos šećera, soli i masti, preporučljive su.

Takođe, važno je hraniti se raznoliko i bez fokusa samo na određenim namirnicama. Navedenih pet samo bi trebalo da vam budu uvek pri ruci.

Pogledajte i Zdravlje žene: 7 načina da sprečite nastanak mioma materice

Doktor Mihael Greger, autor knjige „Kako ne umreti”, tvrdi da ukoliko žena nedeljno jede dve šake oraha sebi može da produži život. Prethodna istraživanja navode da orasi smanjuju rizik od srčanih napada, dijabetesa, raka dojke i prostate, kao i da smanjuju stres.

Naučnici su naveli da su podaci dobijeni na uzorku od 54.762 žene u prethodnih 30 godina. Ipak, kako bi ovakva ishrana zaista imala efekta, potrebno je da je praktikujete godinama - dakle, krenite još danas!

Izvor: 24sata.rs

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.