Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da ishranom pobedite ekcem, kandidu, astmu

Podsticanje zdravih prehrambenih navika je jedno od važnijih nasleđa koje možemo da ostavimo svojoj deci. Na taj način ćemo ih zaštititi - koliko je to u našoj moći, od mnogih bolesti.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Opšte je poznato da ishrana utiče na imunitet. Tako nam je - na primer, za vreme prehlade potrebno više vitamina i minerala, odgovara nam lakša hrana i čajevi. Ali, u slučaju drugih oboljenja, retko se setimo prirodnih lekova, iako oni dokazano imaju veliki uticaj i na prevenciju i na lečenje bolesti. Za neke od njih, medicina nema dugoročnu terapiju, ili se lečenje pretvara u začarani krug, jer se obično tretiraju simptomi a ne uzrok.

Povezane vesti

Promenama u ishrani možemo da izlečimo mnoge od tih bolesti, ali je važno da nam zdrave životne navike postanu sastavni deo svakodnevnog života. Birajući hranu za naše mališane, već u detinjstvu "određujemo" koju će hranu dete da voli, a koju neće, odnosno izgrađujemo im ukus. Drugim rečima, otpočinjemo proces obrazovanja u oblasti ishrane i polažemo kamen temeljac za način ishrane koji će da dominira u kasnijem životu deteta. Ako još uvek nemate motiv za menjanje životnih navika vaših mališana, neka vas njihove česte prehlade, upale ušiju, alergije i slično motivišu na akciju. 

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Tekst: Sandra Živanović

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica