Ako imate mališana koji voli, recimo, neki određeni lik iz crtaća, a nigde ne možete da nađete odeću sa tim likom, ovaj trik će vam dobro doći. Takođe, biće vam od koristi i ako samo malo želite da se zabavite, probate nešto novo ili iznenadite dete "novom" majicom, tako što ćete neku staru malo preraditi.

Naime, mama po imenu Jana je na Instagramu pokazala sjajan trik kako možete da sa bilo koje salvete motiv prenesete na odeću svog mališana.

Potrebno vam je:

  • Salveta po izboru
  • Providna kuhinjska folija
  • Makaze
  • Komad papira za pečenje
  • Pegla

Postupak:

Sa salvete izrežite deo odnosno motiv koji želite da preslikate na majicu. Zatim odrežite komad providne folije, preko nje stavite taj izrezani deo salvete, a odozgo još jedan komad folije – dakle, salveta treba da bude sa jedne i druge strane zaštićena folijom.

Nakon toga, foliju makazama ili skalpelom obrežite tako da prati liniju salvete. Stavite je na mesto na odeći gde želite da preslikate motiv, odozgo stavite komad papira za pečenje i nekoliko puta pređite preko vrućom peglom – i to je to, uspešno ste ukrasili odeću svog mališana.

S obzirom na to da je salveta sa jedne i druge strane zaštićena providnom folijom, slika koju ste zalepili neće spasti odmah, ali mama Jana ističe da će se vremenom oljuštiti.

BONUS VIDEO:

Skidanje fleka vrelom vodom ikTok/a_mothers_tale

(Yumama/N. Z.)