Dečji rođendani uglavnom mamama predstavljaju "muku" jer su one te koje će smišljati šta da kupe kao rođendanski poklon drugarima svog mališana. Mama po imenu Sara Klark otkrila je kako je rešila ovaj "problem", a mišljanje u vezi sa njenim izborom su podeljena.

"Kada nas pozovu na dečji rođendan, ne kupujem poklon", započela je Sara video koji je objavila na Instagramu, a koji je pregledan više od četiri miliona puta.

Kako ne bi previše razmišljala o tome šta kupiti detetu, ona jednostavno mališanu pokloni vaučer za lokalnu poslastičarnicu.

"Uvek to poklanjam, bez obzira na to koliko godina ima dete, nebitno i da li je dečak ili devojčica", kaže Sara, objašnjavajući da je ideja da mališan može da ode, recimo, na toplu čokoladu sa roditeljima.

Ova mama petogodišnjih blizanaca ističe i da je sasvim u redu ukoliko mama i tata odluče da sami iskoriste ovaj vaučer.

Mnogi su oduševljeni ovom Sarinom idejom, ali ima i onih koji smatraju da je lenja.

"Sviđa mi se ideja za decu koja su dovoljno stara za to. Mislim da moja deca od tri i četiri godine ne bi razumela takav poklon i bili bi razočarani (meni bi se to svidelo kao roditelju, ali to nije moj poklon)", napisala je jedna mama.

Neki kažu da bi ih ovakav poklon iznervirao jer pokazuje da se "osoba nije potrudila da sazna šta neko voli".

Klarkova je, međutim, za portal today.com rekla da "kupovina poklona prosto nije njena stvar", tj. ne uživa u tome.

"Razumem da biste možda pomislili da me ne zanimaju ni vaše dete ni njegov rođendan, ali ja samo pokušavam da olakšam stvar svima, ne samo sebi. Većini roditelji je ionako muka od tolikih plastičnih igračaka u kući. A ako vaše dete voli kocke, vrlo je verovatno da će ih dobiti nekoliko, pa će imati iste i moraćete da ih menjate", branila je ova mama svoju odluku.

Ona smatra da je vaučer u lokalnoj poslastičarnici najbolji izbor za sve strane, te da se na ovaj način podržava lokalni biznis, ohrabruje se zbližavanje roditelja sa decom, a čuva se i okolina time što se smanjuje otpad.

"Oduševljena sam ovom idejom! Već imamo punu sobu igračaka, ali ne dovoljno vremena koje provodimo sami, jedan na jedan. Hvala za savet", napisala je jedna mama komentar na Sarin predlog, a brojni su i oni koji su rekli da će od sada i oni poklanjati ovakav vaučer deci za rođendane.

Šta vi kažete na ovu ideju?

BONUS VIDEO:

Brzi čokoladni kolač instagram/fitwafflekitchen

(Yumama/N. Z.)