Spoj tradicionalnog i modernog, Napulja i Beograda, vrhunske italijanske hrane u atmosferi koja odiše autentičnošću, možete pronaći u restoranu Campania. Duh Italije u Beograd doneo je vlasnik restorana Nenad Blaževski, koji je za MONDO otkrio odakle strast prema kuhinji ove regije, koju picu Novak Đoković poručuje i mnoge druge detalje.

Kako je nastala ideja i zašto ste se odlučili baš za italijansku kuhinju, tačnije jug Italije - Kampanju?

- Ideja za "Campania pizza gourmet " restoran nastala je kao želja da se autentična jela regije Kampanja i juga Italije prikažu na tradicionalan, ali i moderan način.

Vaš restoran predstavlja pravi duh Italije u Beogradu. Na koji još način, osim jela, prenosite i spajate dve kulture?

- U našem restoranu pored originalne hrane i vina iz regije Kampanja možete osetiti i duh regije kroz autentičan enterijer ukrašen detaljima na keramici iz mesta Vietri sul Mare. Atmosferu popunjava i muzika italijanskih kancona sa raznih italijanski radio stanica.

STF_4801.jpg
Stefan_Stojanovic/MONDO/Stefan Stojanovic Promo

 Koja pica je omiljena među Srbima?

- Pizza Margherita - Napoletana za koju jedino mi u Srbiji imamo sertifikat čuvene asociacije "vera pizza napoletana" za pripremu pizze Napoletane na tradicionalan način koji je zaštićen kod UNESCO organizacije. To podrazumeva pravu napolitansku pizza peć na drva, temperaturu pečenja pizza preko 400 stepeni, vreme pečenja od 60-90 sekundi uz autorizovane sastojke pizze od brašna, paradajza, mozzarele...

STF_4904.jpg
Stefan_Stojanovic/MONDO/Stefan Stojanovic Promo

 Šta Srbi vole da naručuju i jedu osim pice, s obzirom da imate veoma obogaćen meni?

Naši gosti rado uživaju i u ostalim draguljima napuljskog zaliva i Amalfi obale kao što su pasta di Gragnano, razni ragui od junećeg mesa, divljač, plodovi mora... Takođe i u velikom izboru dezerata - torta Caprese, BABA napoletano, kao i nezaobilazni dižestiv Limoncello di Sorrento.

Svi vaši proizvodi i namirnice su originalnog porekla iz Italije. Da li se u tome krije tajna savršenog ukusa i arome ili postoji još nešto?

- Pored originalnih namirnica sa geografskim poreklom iz regije : paradajz sa vulkana pomodorino di Piennolo d.o.p, san marzano, mozzarella di bufola d.o.p, napoli picante salama...Vezan aspekt predstavlja i originalna priprema i prezentacija jela na autentičnim tanjirima eksluzivno pravljenim u mestu Vietri sul Mare za naš restoran.

STF_4970.jpg
Stefan_Stojanovic/MONDO/Stefan Stojanovic Promo

Šta biste izdvojili najbolje iz ponude, nešto ne postoji nigde u Srbiji, a ljudi prosto obožavaju?

- Kao jelo koje je jedinstveno moramo izdvojiti deo "pizza gourmet" pizza koje prestavljaju novi nivo - evoluciju pizze kao eksluzivnog jela koje se uparuje uz najbolja italijanska i domaća vina. Kao ponudu imamo posne i vegetarijanske pizze i paste koje su na bazi prvoklasnog paradajza sa Vezuva sa mediteranskim povrćem i ekstra devičanskim maslinovim uljem, koja je i omiljena pizza Novaka Đokovića. Pored toga, svakodnevno imamo u ponudi i bezglutenske paste, kao i bezglutenske pizze po porudžbini.

OSETITE PRAVI DUH ITALIJE: Pronašli smo jedino mesto u Beogradu u kojem možete uživati u originalnoj Napoletana pici Promo

Restoran Campania Pizza Gourmet nalazi se u Omladinskih brigada 86, u lokalu 3Đ (West 65). Broj za rezervacije je 0692134824, a više informacija potražite na sajtu Campania, kao i društvenim mrežama restorana - Instagram i Facebook.

campagna mapa za web2 (2).jpg
Promo Mapa restorana

(Yumama/Promo)