Yumama festival za mame i bebe je tokom vikenda okupio veliki broj roditelja i dece svih uzrasta koji su uživali u sjajnom programu, raznim kreativnim igrama, muzici i druženju sa maskotama. Dečija graja prolila se na platou ispred Immo Outlet Centra a njihov osmeh na licu pokazao je da su kućama otišli zadovoljni i puni elana.

Pored dece punih utisaka i roditelji su dobili odgovore na brojna pitanja koja su ih mučila. U savetovalištu su mogli da porazgovaraju sa logopedom, dr sci Natašom Čabarkapom koja je vrlo rado posvetila vreme svakom detetu i procenila njihov govorno-jezički razvoj i uz to deci ponudila zanimljive igre koje su korisne za govorno-jezički razvoj. Nakon razgovora sa ovom predivnom doktorkom roditelji su sa rešenim dilemama nastavili igru sa svojim mališanima. Pedagog Nevena Tosković takođe je imala savete za sve roditelje, dok je Snežana Milovanović, diplomirani fizioterapeut imala posla sa najmlađim i najslađim posetiocima našeg festivala. Ona je pregledala brojne bebe i roditeljima dala savete o njihovom razvoju, pravilnom postupanju sa bebom i rešila dileme o izboru prvih bebinih igračkama.

STF_2161.jpg
Stefan_Stojanovic/MONDO/Stefan Stojanovic Logoped dr sci Nataša Čabarkapa razgovara sa detetom

Nema sumnje da su ovakvi saveti zlata vredni, posebno što su dobijeni u jednoj veoma lepoj atmosferi gde sve vrca od pozitivne energije i dečije sreće, a zadovoljstvo dece je svakako i bio glavni cilj festivala.

’’VODAVODA vodica’’ održala je dečiju kreativnu radionicu na kojoj su mališani pokazali svoje umeće u crtanju ali i rešavali lavirinte, a za svoj trud dobili su i zanimljive poklone, pa su sa ove radionice odlazili puni ponosa jer su svojim zalaganjem osvojili nagradice. Kostimirani junaci Kroko Loko i Sirena Milena bili su prava senzacija mališanima.

STF_2282.jpg
Stefan_Stojanovic/MONDO/Stefan Stojanovic VODAVODA vodica

Frikom je za decu doveo Meda maskotu, koji je sa velikom pažnjom brinuo o deci i uveseljavao ih svojim zagrljaljajima i nežnošću i poklanjao im slatkiše koje svako dete voli- sladolede, od kojih je akcenat bio na “Meda i Maličanstveni”, sladoledu koji u sebi sadrži vešto skriveno povrće (tikvicu, šargarepu i karfiol). Deca su uživali u letnjim poslasticama i zahvaljivali se Medi na njima dok su roditelji sa osmesima sve posmatrali.

STF_2207.jpg
Stefan_Stojanovic/MONDO/Stefan Stojanovic Meda i Maličanstveni sladoled

Da se u ceo festival utka i najlepše edukativne priče pobrinuo se dečiji pisac Ana Dragović Drljević, autorka slikovnice za decu ’’Kako je Veka veštica zavolela bajku’’. Sa lakoćom je okupila svu decu koja su je pomno slušala dok im je čitala i potrudila se da naše male posetioce uvede u najlepši svet bajki.

Stefan_Stojanovic/MONDO/Stefan Stojanovic Yumama festival

Da kreativnosti ne manjka pobrinula se i radionica za decu na kojoj su pravili predmete od plastelina, crtali i slikali. Dok su pokazivali svoje umeće deca su se i međusobno družila i pomagali jedni drugima, što je od neprocenjive vrednosti za njihov socijalni razvoj.

Drugog dana festivala naši prijatelji Frikom i VODAVODA vodica privukli su još veću pažnju mališana koji su puni doživljaja i osmeha otišli kućama. Za njihovu radost pobrinula se i devojka koja im je ukrašavala lica bojama pa su sa festivala izašli brojni tigrići, mace, Spajdermeni i drugi junaci. Kako ne bi izostalo ni fizičke kativnosti, Yumama im je organizovala i pravo razgibavanje i školicu sporta koja je izazvala veliku pažnju ali i velike osmehe na licima dece.

I drugog dana su roditelji mogli da reše svoje dileme, ovog puta uz Power House Pilates Mirjane Marinković koja je dala savete za vežbe za mame i decu, ali i razvojno savetovalište za decu i roditelje sa Jasminom Vujović, Katarinom Anđelković i Milicom Lero.

Ono što je sigurno i najvažnije jeste da su oba dana festivala protekli u lepoj atmosferi, punoj muzike, zabave i radosnih lica. Sa ovog festivala svi su definitivno izašli radosni i puni utisaka. Mi jer smo uspeli da angažujemo decu na razgibavanje i kreativnost, deca jer su se super zabavila i mnogo toga naučila i kroz igru, a roditelji jer su dobili prave savete od stručnih lica.

Yumama festival za mame i bebe Yumama

Pogledajte još fotografija sa festivala:

Stefan_Stojanovic/MONDO/Stefan Stojanovic Yumama festival

(Yumama)