Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd: Besplatni programi za školarce

Najmlađi Beograđani imaće priliku da i tokom tekućeg zimskog raspusta, uživaju u besplatnim programima, koji će trajati sve do 19. januara.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Tradicionalno, programi planirani za zimski raspust, koji su organizovani od strane Grada Beograda i Sekretarijata za sport i omladinu, realizovani su kroz dve celine: kao sportsko-rekreativne aktivnosti i programi interesa za mlade.

„Sportsko-rekreativne programe organizuje devet sportskih centara, dva sportska saveza, jedno udruženje, četiri sportska kluba, kao i Zavod za sport i medicinu sporta. Mališanima su na raspolaganju zimski kampovi, škole i usavršavanja tehnika plivanja, škole klizanja, kao i rekreativno klizanje, koje organizuju sportski centri u gradu (Gradski centar za fizičku kulturu, Centar za fizičku kulturu „Vračar”, Sportsko-rekreativni centar „Tašmajdan”, Sportsko-kulturni centar „Obrenovac”, Sportski i poslovni centar „Novi Beograd”). Takođe, za sve ljubitelje sportova sa loptom organizovane su škole odbojke, košarke, malog fudbala i rukometa, kao i škole stonog tenisa, rvanja, badmintona, streljaštva, gimnastike i šaha”, ističe Slavko Gak, resorni sekretar.

Za vreme trajanja raspusta, najmlađi će imati priliku da nauče tajne konzervacije, vajanja i murala. Između ostalih organizatora, čiji broj ove godine dostiže čak 18, „Prijatelji dece Beograda” organizuju šest radionica: radionicu slikarstva – ulje na platnu, kreativnu radionicu ikonopisa, školu grafike i ekslibrisa, kao i radionicu stripa i ilustracija. Dom omladine realizuje program „Raspust za Dž”, u „Šumicama” će biti organizovana mala škola fotografije, za nežniji pol „Škola devojka od stila”, dok je u Sopotu aktuelan program „Od igre do pozorišta”.

Budući da je broj mesta ograničen, za sve sportske programe ili edukativne radionice zainteresovani učenici treba da se prijave organizatoru pre samog početka programa.

Sve potrebne informacije o programu, mestu i satnici mogu se videti na sajtu Gradske uprave Grada Beograda www.beograd.rs, u rubrici "Aktuelnosti".

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica