KREMASTI TART OD JABUKA: Jednostavno se sprema a toliko je sočan i ukusan da ćete prste polizati (RECEPT)

Recept za slatkiš koji će oduševiti svakog ko proba bar jedan zalogaj.

Shutterstock Tart od jabuka

Ako ste porodično ljubitelji slatkiša, ovaj recept za sočan i kremast tart od jabuke će vas sigurno oduševiti. Sastojci su pažljivo odabrani, pa je ovaj kolač pogodan i za decu. Naravno, u umerenim dozama kao i sve što sadrži šećere.

Za kremasti tart od jabuke vam treba:

  • 140 gr maslaca
  • 200 gr brašna
  • 50 gr ovsenih pahuljica
  • 150 gr šećera
  • 50 gr smeđeg šećera
  • 9 jaja
  • 250 ml mleka
  • 250 ml slatke pavlake
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 3 jabuke
Shutterstock  Dete jede jabuku

Priprema:

U dublju posudu naspite brašno i hladan maslac pa sjedinite rukama. Dodajte ovsene pahuljice, smeđi šećer, 50 gr belog šećera i 1 umućeno jaje. Sve sjedinite rukama dok ne dobijete glatko testo. Na pobrašnjenoj površini razvijte testo debljine oko 1 cm, pa ga pomoću oklagije polako prebacite u kalup. Odsecite višak testa i izbockajte viljuškom. Pecite na 160 stepeni 30 minuta.

U šerpi zagrejte slatku pavlaku i u nju dodajte mleko i ekstrakt vanile pa sve sjedinite. 8 žumanaca umutite sa 100 gr šećera pa dodajte u slatku pavlaku i ponovo sjedinite. Dobijenu tečnu masu sipajte preko kore. Sve vratiti u rernu i peći na 120 stepeni 45 minuta.

Jabuke iseckajte na tanke listove pa poređajte po pečenoj piti. Pospite smeđim šećerom i zapecite još 10 minuta na 180 stepeni. Kada je gotovo i rashlađeno, secite na kriške i uživajte.

(Yumama)