Čiken nagetsi su jedno od omiljenih jela koje deca biraju u restoranima. Kako biste izbegli bespotrebno trošenje para, donosimo vam jednostavan recept da ih sami pripremite.
Potrebno je:
- 500 gr pilećeg belog mesa
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- 7-8 kašika prezli
- 4 kašike parmezana
- so
- biber
- beli luk u prahu
- sušeni začini (peršun, bosiljak, origano)
Priprema:
Iseckajte belo meso na komadiće veličine dovoljne za zalogaj ili dva. Stavite iseckano meso u posudu i prelijte ga maslinovim uljem. Promešajte da ga svaki komadić lepo upije. Dodajte so i biber po želji i ponovo lepo izmešajte.
U drugu posudu pomešajte prezle, začine i parmezan. Uvaljajte komadiće mesa u to i ređajte na pleh na kom ste prethodno postavili papir za pečenje. Pazite da se ne zalepe komadi jedan za drugi.
Ubacite pleh u prethodno zagrejanu rernu na 220 stepeni i pecite 6-7 minuta sa jedne strane, a onda izvadite pleh, okrenite meso i pecite dok ne porumeni. Možete ih poslužiti uz pomfrit, neki sos po izboru ili uz salatu.
*** Savet plus: Kada spremite meso možete ga odložiti u frižider i sutradan peći. Meso će i dodatno upiti začine, biti mekše i ukusnije.
(Yumama)