Domaćoj zimnici teško može bilo šta da parira, pogotovo kada je pripremite na ukusan i zdrav način.  

Potrebno je:

-3,5 kg povrća (paprika, krastavci, 1 čen belog luka, kupus i šargarepa)

- 400 ml sirćeta

- 1,5 l vode

- 100 g soli

- 150 g šećera

- biber u zrnu 

- pola kesica vinobrana

Priprema:

Porvće prvo robro operite, a zatim papriku i krastavčiće iseckajte, lepo očistite i stavite u činiju. Kupus i šargarepu krupnije izrendajte, a beli luk samo očistite, ne seckajte. Poređajte tegle na pleh i stavite ih u rernu par minuta na 100 stepeni. U prohađene tegle ređajte povrće prema ličnom nahođenju. Možete praviti kombinacije povrća koje želite, ne morate u svaku teglu staviti sve sastojke. Bitno je da ređate slojeve, kako bi salata bila šarenija i raznovrsnija. Ovakav način pripremanja salate doprinosi ne samo eksploziji ukusa već i estetski lepom izgledu teglica. U posebnu šerpicu dodajte sirće, vodu, so, šećer, vinobran i biber po ukusu. Tečnost izmešajte i ostavite 10 minuta da se sastojci sjedine. Uzmite kutlaču i prelijte tegle sa povrćem. Najbolje bi bilo da zimnicu ostavite 3 nedelje da odstoji i onda je isprobajte. Prijatno!

Probajte i: