Ukoliko vaša princezica, ima dugu kosu, možete joj napraviti  frizuru pletenicu u obliku jelke ili joj čak ceo rep vezati u obliku velike mašne!

Za ove jednostavne frizure, biće vam potrebne šnalice sa kuglicama i zvezdicom, male elastične gumice, jače veće gumice za kosu, četke i češljevi. Koristite gel ili vosak za kosu, a za sasvim malu decu koja ne sme da koriste još kozmetiku, upotrebite mleko za telo ili masniju kremu koja će držati kosu i sprečavati da se rasipa.

Preporuka je da detetu ne perete kosu pa private frizuru, kosa se lakše oblikuje ako nije potpuno čista.

Pletenica jelkica

Podelite kosus napred na 2 repića i vežite ih, jedan gore, jedan dole. Gornji podelite na još tri repića, svaki vežite malim gumicama. Središnji podignite na gore, a donja dva spojite gumicom, pa plebiscite središnji preko ova dva. Tako radite sve do kraja kose. Na kraju izvucite pletenici ispletene krajeve, da budu labaviji i podsećaju na grane jelke. Ukrasite je šnalicama i na vrh stavite jelkicu šnalicu. Spojite sa donjim repom i ukrasite mašnama.

Detaljno uputstvo pogledajte u videu:

Novogodišnje frizura jelkica za devojčice TikTok/ ourlovelypak

Mašna od kose

Dobro raščešljajte detetu kosu i vežite jačom gumicom visoki rep. Plebiscite kosu repa na lice detetu, izvucite iz vezanog dela, presavijeni deo kose kao za punđu, oko trećine dužine ili koliku mašnu želite da napravite. Podelite ovaj deo po sredini na razdeljak i plebacite preko njega kosu unazad i pričvrstite je pozadi, da se vidi mašna a ostatak pustite niz ramena.

Detaljno uputstvo pogledajte u videu:

Novogodišnja frizura za devojčice mašna TikTok/brylkaproject

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

SA KAKVIM PREDZNANJEM IDETE NA PROSLAVU NOVE GODINE? Doktori SAVETUJU kako 'preživeti', BEZ POSLEDICA: Sve se svede na ONO BAKINO Kurir TV