Da ne biste stalno morali da se razmenjujete sa drugim roditeljima, tražite, odeću, kape, šalove, jakne, obuću dok spremate dete za polazak kući, obeležite stvari, tako da je lako raspoznati ih.

U prodavnicama su dostupni specijalni markeri za tkanine i njima je najbolje da obeležite svu dečiju odeću ako vam ne smeta što će natpisi dugo ostati. Marker je vodootporan i otporan na bledenje, tako da se neće isprati tokom pranja. Ovo je prednost, ali može biti i nedostatak - odeću potpisanu imenom i prezimenom ili čak inicijalima nekada nije uvek zgodno nositi jer ostaje ime kao mrlja na tkanini.

Personalizovane zakrpe, nalepnice i transferi za peglanje mogu se naručiti ili kupiti. Samo ih pričvrstite u odeću (po mogućnosti na etikete) i budite sigurni da vaše dete neće pomešati svoju odeću sa tuđom. Nalepnice se najlakše lepe, zakrpe za peglanje treba da se zakače na odeću peglom, a obične zakrpe se prišiju. Nesumnjiva prednost ovog rešenja je što se lako možete osloboditi oznaka na stvarima i pokloniti ih drugima kada ih vaše dete iz preraste.

Nalepnice su savršene za obeležavanje ne samo odeće, već i sveski, šolji i sličnih predmeta u vrtiću.
Možete da kupite gotove nalepnice ili odštampate personolazivonae. Umesto natpisa, možete izabrati grafičke znakove (lakše prepoznati i zapamtiti za predškolce koji još ne znaju da čitaju).

Kako ne obeležiti stvari vašeg deteta?

Možda prvo što nam padne na pamet kada treba da potpišemo stvari za vrtić jeste da to uradimo olovkom. Međutim, ne preporučujemo ovaj metod jer je veoma nestabilan. Natpis će verovatno morati da se osveži nakon svakog pranja da bi ostao jasan i čitljiv.

Drugi metod koji takođe ne savetujemo je obeležavanje stvari običnim flasterom na koji ispisujete inicijale ili prezime deteta. Ne izgleda baš lepo, a flaster se lako može odlepiti. Ako ne želimo da trajno obeležavamo odeću nije loše rešenje ali proveravajte redovno da se flaster nije odlepio.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Kako da sprečite ravnu glavu kod bebe TikTok/kydkyronashville