Pored brojnih saveta stručnjaka roditelji se dovijajaju na razne načine da kroz zabavu i trikove privole decu da koriste nošu. To nije uvek jednostavno, a evo nekih iskustava.

Pre svega treba da budete sigurni da je došlo vreme da dete može da vrši nuždu na noši, postoji nekoliko znakova da je dete spremno da odbaci pelene. Jedan od znakova je pokazivanje interesovanja za kupatilo ili će vam čak reći da mora da kaki.

Strpljenje roditelja je u ovome vrlo važno, kao i da se pridržavaju rutine. Šta god da radite kod kuće u okviru plana obuke morate da radite i na drugom mestu. A evo koje sve ideje neki koriste za navikavanje na nošu, piše parents.com.

Ako vaše dete više voli da čita knjigu dok je na noši, neka to bude čitanje knjige bilo gde da ste. Kada je reč o obuci i nagradama za nošu, postoji nekoliko različitih škola mišljenja. Ako odlučite da krenete putem nagrade, treba da znate da su stavovi stručanjaka oprečni po ovom pitanju, ali evo šta su neki roditelji pokušali.

„Od sveg srca preporučujem podmićivanje kao motivaciju za treniranje noše. Držali smo malu plastičnu kasicu prasicu u kupatilu i nagrađivali svaki uspeh (jedan peni za mokraću, dva za kakicu). Naša ćerka je bila oduševljena — tresla bi prase sa oduševljenjem" — kaže Liza Spajser iz Los Anđelesa u Kaliforniji.

„Svaki put kada bi neko od naše dece koristio nošu, ukrašavala sam im odeću nalepnicama. Na kraju dana su ocu pokazivali svoje redove nalepnica (koje su izgledale kao zvezde generala vojske). Tako su dobili duplu pohvalu za njihove uspehe u obuci u nošu, a ja sam imala jeftin i lak način da ih nagradim", kaže Džen Singer iz Nju Džersija.

„Moj sin je oduvek bio opsednut automobilima i kamionima. Moj muž je pretražio lokalne prodavnice da pokupi sve figurice na ovu temju. Svaki put kada bi išao na nošu, dobio bi auto, bilo je magično. Posle 15figurica bio je potpuno obučen na nošu", kaže Darlen Fiske iz Teksasa.

BONUS VIDEO

TREBA LI UKINUTI OCENE ZA FIZIČKO VASPITANJE? Stručnjaci kažu NE, a evo koji su razlozi! Deca neće na čas, a idu u teretanu? kurir televizija


Izvor: Yumama