Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VLADETA JEROTIĆ JE OVO NAUČIO U ENGLESKOJ: Kada dete pogreši, roditelji ne podižu glas već ponovo pokažu!

Značaj pohvale za razvoj ličnosti i vaspitanje deteta izuzetno je veliki - o njemu je mnogo govorio i pisao čuveni srpski pshijatar, književnik i akademik Vladeta Jerotić.

 Vladeta jerotic pohvalite decu 694318360.jpg Izvor: Shutterstock

U jednom od svojih televizijskih gostovanja on je naglasio da treba izbegavati grdnju i s druge strane pohvaliti dete kada nešto dobro uradi, te da je ovaj segment o vaspitanju dece naučio boraveći u Engleskoj.

"Treba samo hvaliti decu. Eventualno još i mlade ljude u adolescenciji. To sam još u Engleskoj naučio. Nećemo sad sve Engleze tako smatrati, odlazio sam u porodice engleske, građanske, prosečne porodice, školovane ipak. I sad dete ne uradi, ali tri godine dete... ne uradi nešto dobro, majka ili otac ili zajedno pokažu ponovo, ono opet ne uradi dobro, mislite da nešto podižu glas? Ne! Treći put mu opet pokažu blago, uradi dobro, treći put pohvale", ispričao je Jerotić.

"E pa sad ne moramo biti Englezi, to mogu biti i pravoslavni Srbi u prodicama nekim. Ali, to ipak volim da kažem, da ne bi odmah počeli da grde: 'Pa jel sam ti pokazao, tebi ćerko ili sinu, a ti opet isto. Šta će od tebe biti? Treći put ti pokazujem, opet ne radiš dobro!' Samo decu hvaliti uvek iznova, kada urade nešto dobro, jer ako i postanu gorda rano, lako će se korigovati", rekao je jedan od naših najpriznatijih psihijatara.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

03:10
TREBA LI UKINUTI OCENE ZA FIZIČKO VASPITANJE? Stručnjaci kažu NE, a evo koji su razlozi! Deca neće na čas, a idu u teretanu?
Izvor: kurir televizija
Izvor: kurir televizija

Izvor: Yumama

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica