Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KADA DETE HISTERIŠE I IMA NAPAD BESA, SMIRITE GA SAMO JEDNOM REČENICOM: Psiholog otkriva trik za brzo zaustavljanje suza

Kako da jednom rečenicom smirite dete kada histeriše - psihološki trik otkriva doktor i otac šestoro dece!

 Kako da jednom rečenicom smirite dete kada histeriše. Izvor: Shutterstock

Suočavanje sa histerijom i napadima besa deteta predstavlja izazov sa kojim se suočavaju mnogi roditelji. Kako prekinuti izliv besa kada dete ne dobije ono što želi? Kako da ga brzo smirite? Umesto da mu govorite "smiri se" ili da vičete, dr Džastin Koulson, psiholog i otac šestoro dece otkrio je jednostavan trik.

Kako navodi, smara da je u trenucima besa, histerije i suza važno da jasno imenujete emociju sa kojom se dete suočava. "Roditelji često preskoče disciplinovanje deteta ili ga zamole da prestane ili da se smiri u nadi da će ih dete poslušati i ućutati, ali to niko ne želi da čuje, čak ni odrasli kad su uznemireni", istaknuo je psiholog.

Doktor smatra da je pored detetove potrebe da bude voljeno, velika potreba i da bude shvaćeno. "Ako nešto možete imenovati, onda to možete i ukrotiti", istakao je doktor i objasnio da ukoliko u jednoj rečenici objasnite kako se dete oseća, veće su šanse da ga smirite jer mu ovako pokazujete da razumete njegova osećanja.

"Zamislite da ste nervozni i partner vam kaže da se smirite, a vi kiptite od besa. Verovatno biste poludeli još više. Ako neko treba da se smiri, onda prvo imenujte emociju koju oseća. Tako će se dete osetiti shvaćeno i sigurno će i samo pokušati da ukroti tu emociju. Stvarnost je da je život nepravedan, ali roditelji imaju obvezu učiti svoju decu društveno prihvatljivom ponašanju", poručio je psiholog.

Izvor: Yumama

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica